23948sdkhjf

International energi-pionerpris til dansk ingeniørfirma

Torben Esbensen modtager, som den første dansker nogensinde, den internationale pionerpris for passivhusbyggeri.
Den 20. april er en stor dag for både Dansk Energi Management A/S og Esbensen Rådgivende Ingeniører A/S.

Rådgivende ingeniør Torben Esbensen får tildelt den internationale pionerpris for passivhusbyggeri, som overrækkes ved en højtidelighed i Frankfurt Kongres Centrum i Tyskland den 20. april. Prisen gives til Torben Esbensen og nu afdøde professor Vagn Korsgaard, Danmarks Tekniske Universitet, for deres pionerarbejde med nul-energihuset, der blev bygget på DTU i Lyngby i 1974.

Det er kun tredje gang, den internationale pionerpris uddeles, og det er første gang, den går til Danmark.

Ekstremt stolte
Nul-energihuset var et af de første passivhus-byggerier, der blev udviklet og opført i Europa og har i høj grad været til inspiration for de efterfølgende årtiers store udvikling indenfor lavenergi-, passiv- og aktivhusbyggeri.

Esbensen har været en af frontløberne i denne udvikling gennem de sidste 35 år, hvor firmaet har vundet et stort antal idékonkurrencer inden for lavenergibyggeri og medvirket til realisering af mange af disse byggerier i Danmark, Norden og flere europæiske lande. Ingeniørfirmaet Esbensen blev sidste år overtaget af Danish Management Group, hvorunder også søsterselskabet Dansk Energi Management A/S er placeret.

- Vi er ekstremt stolte over denne internationale anerkendelse til Torben Esbensen. Vi indtager faktisk lige nu vores egen medicin, idet vi planlægger at bygge et nyt kontordomicil i Aarhus, der indeholder alle de nyeste designmetoder og teknologier inden for aktivhusbyggeri, og heldigvis har vi al ekspertise in-house for dette projekt, siger vicedirektør i Dansk Energi Management, Jørn Lykou, der til daglig også er administrerende direktør i Esbensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08