23948sdkhjf

Solcelleejere risikerer at ende i lovklemme

Fejlbehæftede solcelleanlæg kan risikere at skulle anmeldes som nye, når de repareres.
Problemet opstår, hvis et solcelleanlæg installeret under de gamle afregningsregler ikke yder som lovet fra fabrikantens side. Her er det ofte nødvendigt at udskifte anlæggets inverter med en større.

- Der er ikke tale om at ændre den begrænsende faktor i anlægget. Men blot at udskifte inverter til et andet fabrikat. På den måde vil størstedelen af dimensioneringsfejlene være løst. Energinet oplyser imidlertid, at vi ifølge lovgivningen ikke må skifte inverter til en anden type eller fabrikat, uden at der skal foretages en ny tilmelding, hvorved boligejerne mister en stor del af den lovede fordel, siger Rasmus Andersen fra Cobus El & Sikkerhed til Licitationen.

Han har selv oplevet en del fejlbehæftede anlæg og frygter, at der er tale om et problem der vil kunne ramme helt op til 25.000 solcelleejere.

Hos Energinet.dk vil el-markedsdirektør Søren Dupont ikke kommentere tallet på de 25.000, eller om der i det hele taget bliver et problem for solcelleejere. Han fastslår, at det er lovligt at lave almindelig vedligeholdelse og reparation af anlægget og dermed også udskifte defekte komponenter, hvis et anlæg ikke yder som lovet. Han vil dog gerne se konkrete sager og herefter gå i dialog med Energistyrelsen, hvis problemet opstår.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.19