23948sdkhjf

Fremgang på de skandinaviske markeder

Både omsætningen og det operative resultat, EBITDA, steg i det forgangne år hos Xella.
Tyskbaserede Xella kan se tilbage på et succesfuldt 2012, hvor det lykkedes at øge både omsætning og det operative resultat. Koncernens tre forretningsenheder; Ytong, Fermacell og Fels, har alle bidraget til de positive økonomiske resultater.

- Omsætningen steg fra 9,47 milliarder DKK i 2011 til 9,57 milliarder DKK i 2012. I forhold til de svære markedsbetingelser, vi har kæmpet imod, har vi klaret os godt. Endnu mere positivt er det, at resultatet er steget fra 1,55 milliarder DKK til 1,62 milliarder DKK, og at antallet af medarbejdere forblev stabilt på 7.300 på verdensplan, udtaler Jan Buck-Emden, der er koncernchef i Xella.

Forstærker markedsposition
I løbet af 2012 anvendte Xella 685 mio. kr. i investeringer til bl.a. opkøb af en porebetonfabrik fra danske HplusH i Tjekkiet samt køb og opbygning af fibergipsproduktion i det nordlige Spanien. Også på de skandinaviske markeder udbygges Xellas aktiviteter fortsat efter et godt 2012.

- På trods af et hårdt presset skandinavisk marked lykkedes det os at øge væksten i både Norge, Sverige og Danmark i 2012. Set samlet for hele koncernen er aktiviteterne i Skandinavien fortsat vigtige, siger Niels-Jørgen Pallesen, der er regionsdirektør for Ytong i Skandinavien.

Især Fermacell, der er en af Skandinaviens største leverandører af fibergipsprodukter, har øget sine markedsandele på det skandinaviske marked.

- Hos Fermacell er vi meget tilfredse med udviklingen på det skandinaviske marked i kalenderåret 2012. Vi ser nu resultatet af en korrekt udformet vækstplan, hvor gevinsten for os er en kraftig vækst i markedsandele på det skandinaviske marked med Danmark og Sverige som de førende markeder i øjeblikket, siger Carsten Rønberg, markedsdirektør i Nord-Øst Europa.

På grund af en lang og hård vinter er udsigterne for 2013 fortsat meget usikre. Dog forventer Xella, at fremgangen i Skandinavien fortsætter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094