23948sdkhjf

Moelven taber 64 millioner på driften

Udfordringer på de europæiske eksportmarkeder er hovedårsagen til, at Moelven kom skidt ud af årets første kvartal.
Hos Moelven er det ikke usædvanligt, at årets første kvartal er præget af lav aktivitet. Men i år har markedsforholdene været mere udfordrende end normalt, og det sætter sit præg på regnskabstallene.

- Dette første kvartal indtræffer samtidig med det, som kan ligne bunden af en lavkonjunktur for industritræ internationalt. Samtidig har vi nu ekstra fokus på to videreforædlingsanlæg – Moelven Profil AS på Kirkenær og Moelven Tom Heurlin AB i Dalsland – hvor der er foretaget betydelige investeringer. Projekterne går stort set som planlagt, men belaster foreløbig resultaterne, forklarer koncernchef Hans Rindal.

Driftsindtægterne for første kvartal udgør 1.849 mio. NOK (2012: 2.165 mio. NOK ), mens driftsresultatet udgør -64 mio. NOK (2012: 18,7 mio. NOK).

Byggesystemdivisionen har oplevet afventende markeder i første kvartal, især i Sverige. I Norge har både modul- og limtrævirksomheden oplevet øget efterspørgsel i slutningen af kvartalet. For Byggevaredivisionen Wood har vintersæsonen udviklet sig som forventet i Sverige og Danmark, mens aktiviteten på det norske marked har været lavere end forventet.

Ingen tegn på snarligt opsving
Ifølge Hans Rindal er der stigende efterspørgsel på industritræ fra mange markeder uden for Europa. Men den gældskrise, som mange europæiske lande nu skal arbejde sig ud af, kræver imidlertid mere grundlæggende ændringer. Det er en proces, der tager længere tid, og derfor tror koncernchefen heller ikke på et snarligt opsving – udover den forventede sæsonmæssige aktivitetsstigning i andet kvartal.

Af samme årsag har Moelven valgt at sikre pengestrømmen ved at reducere investeringsniveauet, ligesom det interne forbedringsarbejde fortsat vil have høj prioritet i den kommende periode.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094