23948sdkhjf

Brandvæsen og entreprenør i tvist om spritny brandstation

Parterne afventer i øjeblikket afgørelsen i en syn- og skønssag

- En fantastisk festdag.

Sådan lød det fra beredskabsdirektøren ved Østjyllands Brandvæsen, Kasper Sønderdahl, da brandvæsenet i oktober 2021 kunne indvie den nye brandstation på Klokhøjen i Lisbjerg.

Brandstationen erstattede den gamle station i Lystrup og skulle ifølge projektet understøtte et professionelt, trygt og sundt arbejdsliv for brandfolkene.

Men nu viser det sig, at byggeriet er ramt af en række såkaldt ”bygningsmæssige problemstillinger”, der ”slider unødigt pa° medarbejdernes tålmodighed". Det skriver TV2 Østjylland.

Det fremgår af en orientering, som beredskabsdirektøren aflagde for Østjyllands Brandvæsens bestyrelse den 23. februar.

Af referatet fra mødet fremgår det blandt andet, at det har været nødvendigt at udbedre forskellige forhold af hensyn til brandfolkenes hverdag på stationen.

- Beredskabsdirektøren orienterer om, at der pa° Station Nord er igangsat afhjælpning af de mest generende bygningsmæssige problemstillinger af hensyn til medarbejdernes trivsel og arbejdsmiljø, står der i referatet.

Her fremgår det også, at udbedringerne blandt andet omfatter opsætning af gelænder på trapper, færdiggørelse af el-arbejder, VVS- og tømrerarbejdet samt indregulering af ventilationsanlæg.

- De bygningsmæssige udfordringer har nu henstået uafklaret i mere end 15 måneder, og det slider unødigt på medarbejdernes tålmodighed, står der videre i orienteringen.

Tvist med hovedentreprenøren

TV2 Østjylland har været i kontakt med beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl for at høre, hvor omfattende problemer der er tale om, og i hvilken grad det har påvirket arbejdsmiljøet og medarbejdernes trivsel.

Kasper Sønderdahl oplyser, at Østjyllands Brandvæsen i øjeblikket ligger i en tvist med hovedentreprenøren KG Hansen vedrørende byggeriet. Parterne afventer i øjeblikket afgørelsen i en syn- og skønssag, og indtil den foreligger, ønsker beredskabsdirektøren ikke at udtale sig.

- Jeg har ikke andre kommentarer lige nu, end det du kan læse i orienteringen til bestyrelsen, siger han til TV2 Østjylland.

Østjyllands Brandvæsen har selv betalt for udbedringerne, og afventer nu en afklaring på det juridiske og økonomiske mellemværende mellem Østjyllands Brandvæsen og hovedentreprenøren KG Hansen.

TV2 Østjylland har været i kontakt med KG Hansen for en kommentar, men ifølge kommunikationschef Marianne Dupont har selskabet ingen kommentarer på nuværende tidspunkt.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096