23948sdkhjf

NCC har sat slutspurten ind på stort renoveringsprojekt

Alle boliger bliver brudt ned helt ned til råhuset

I 2021 satte NCC gang i arbejdet på en omfattende renoveringssag i Aalborg, hvor 144 boliger gennemrenoveres for den lokale boligforening Alabu Bolig.

Nu er slutspurten sat ind, og projektet forventes afsluttet op til sommerferien, hvor de sidste beboere kan flytte tilbage i deres lejligheder.

Alabus afdeling 18 består af fire boligblokke med i alt 24 opgange. NCC gik i gang med renoveringsarbejdet i september 2021, og de første nyrenoverede boliger blev afleveret i marts 2022.

Renoveringen er ganske omfattende, og alle boliger bliver brudt ned helt ned til råhuset. 

Hvor de to første blokke er renoveret uden at ændre de oprindelige rammer, etableres hele 48 tilgængelighedsboliger i de to sidste blokke, så afdelingen ved renoveringens afslutning vil have otte opgange med elevator.

Alt VVS fornyes, der installeres nyt ventilationsanlæg, og alle elinstallationer udskiftes med nyt, og beboerne flytter tilbage i praktisk talt nye lejligheder.

Udvendigt får boligblokkene også en betydelig opgradering i form af nye facader, nyt tag, ligesom el-, vand- og kloakforsyning fornys.

Kender hinanden

NCC har arbejdet med renovering for de nordjyske boligforeninger i over 20 år, og holdet på den aktuelle opgave stod også bag renoveringen af Alabus afdeling 10, der blev afleveret i 2019.

Alabus rådgiver D.A.I. har været med hele vejen, og projektet nyder ifølge parterne godt af en veletableret samarbejdsrelation, også med ingeniørerne fra EKJ.

- Netop samarbejdet mellem hele teamet af håndværkere, byggeledelsen og rådgiverne har haft stor betydning for at vi når vores fælles mål, lyder det således fra Daniel Hoffmann Kusk, senior projektchef i NCC Building i Nordjylland.

Egenproduktion i vigtig rolle

NCC udfører egenproduktion i form af tømrerarbejder, indvendige betonarbejder og bygningsarbejder. Entreprenørfirmaet beskæftiger omkring 15 timelønnede ud af pladsens cirka 65 håndværkere. Blandt dem har NCC haft fem tømrerlærlinge på sagen.

- Vores egenproduktion spiller en vigtig rolle på sagen, for det gør os mere fleksible i forhold til at få løst nogle håndværksmæssige opgaver hurtigt, når behovet opstår undervejs i byggeriet, siger Frank Bo Lassen, områdechef i NCC Building i Nordjylland, og fortsætter:

- Vi har primært egne folk på tømrerarbejdet, men også til de indvendige betonarbejder og mindre opgaver med at pudse op, lukke huller, stålarbejder og den slags.

De sidste beboere flytter tilbage i hold i henholdsvis maj, juni og juli, så hele renoveringen er afsluttet før sommerferien.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Region øger fokus på at mindske forbrug af råstoffer
Nordstern når milepæl på nyt boligområde
Byggekraner flytter snart ind i Helsingør: Ny bydel får hundredvis af boliger
Aarsleff vinder nyt: Bliver en af landets største stationer
Arkitekt udvider partnerkredsen - igen
Varmepumpepulje lader venter på sig
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11