23948sdkhjf

Afspærrer og lukker hal med omgående virkning

Dronningborghallen i Randers er med omgående virkning blevet afspærret og lukket for brug efter kritisk rapport fra rådgivende ingeniør har vist, at fortsat brug kan være farligt

Det har længe stået klart, at Dronningborghallens håndboldhals dage er talte, og nu kan det være slut, for hallen er lukket akut i dag.

En ny rapport fra Rådgivende Ingeniører Stokvad konkluderer, at den gamle hal bliver afspærret og lukket, da "bygningen ikke længere har det påkrævede sikkerhedsniveau i forhold til bygningsreglementet", som Arena Randers skriver i en pressemeddelelse.

- Rapporten er ret klar og tydelig i sin anbefaling. Det er ikke sikkert at bruge håndboldhallen længere, siger Morten Arnesen, direktør for Arena Randers, til TV2 Østjylland.

Han modtog rapporten tidligere i dag, fortæller direktøren, og nu handler de. Det får især konsekvenser for håndboldklubben samt en skydeklub i kælderen. Randers Gymnastiske Forening, RGF, bliver blandt andre også ramt.

"På den baggrund kan det ikke udelukkes, at det kan være farligt bruge hallen. Derfor har Randers Idrætshaller med øjeblikkelig virkning besluttet at lukke for brugen af hallen," skriver Arena Randers i en udsendt pressemeddelelse.

Både hallen og kælderen er omfattet af rapporten. Til gengæld er der ingen problemer med springhallen og andre faciliteter i komplekset.

- Nu arbejder vi sammen med forvaltningen og andre haller i byen på at finde ledig kapacitet til de berørte, lyder det fra Morten Arnesen til TV2 Østjylland.

En af de berørte foreninger er Randers gymnastiske Forening.

- Jeg kan ikke sige andet, end at det er en sorgens dag, siger Torben 'Totte' Kjeldsen, gymnastikforeningens forretningsfører, til TV2 Østjylland.

Han har her til middag, ligesom de øvrige foreninger der benytter Dronningborghallen, modtaget besked om, at håndboldhallen med omgående virkning er afspærret.

- Det er mega uheldigt for lokalområdet, at vi mister så vital en facilitet som en håndboldhal herude, siger Torben 'Totte' Kjeldsen.

Adspurgt, om lukningen kommer helt ude af det blå, bemærker han, at "man et eller andet sted godt længe har vidst, at risikoen var der."

- Det har været sådan en latent risiko hele tiden, men det ændrer ikke på, at det sker uden varsel. Døren er jo låst her klokken 14, siger Torben 'Totte' Kjeldsen.

Ifølge arenadirektøren har man i flere år vidst, at hallens levetid måske var ved at være omme.

Ifølge arenaen var der et politisk ønske om at levetidsforlænge hallen, hvorfor den rådgivende ingeniør blev involveret for at få vurderet omfanget af skaderne på hallen, og hvordan de har udviklet sig de senere år.

- Det er en meget, meget gammel hal derude, og man vidste, at der var nogle udfordringer med den, og at det var et spørgsmål om tid. Jeg tror, det er noget, alle har vist. Nu kan vi heldigvis reagere i tide, siger Morten Arnesen med tanke på, hvad der kunne være sket, hvis hallen var kollapset.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078