23948sdkhjf

Efter opkøb: Materialeleverandør tager koncerns navn

Koncernen med over 2000 ansatte konsoliderer sig som en af Europas førende producenter af byggematerialer i fibercement

Cembrit skifter nemlig navn til Swisspearl. Den danske producent af byggematerialer i fibercement blev sidste år opkøbt af schweiziske Swisspearl.

Med det nye navn vil man, som det lyder i en pressemeddelelse, forløse synergierne på tværs af særligt de europæiske markeder for den nye koncern. Med 2.400 medarbejdere og produktion på ni forskellige lokationer er der tale om en af Europas store producenter af fibercementprodukter.

– Nu kan vi tilbyde en endnu bredere produktportefølje, mere know-how og adgang til flere specialister, siger Karsten Østergaard Larsen, markedsdirektør for tidligere Cembrit – nu Swisspearl Danmark.

Fra Aalborg til Europa

Cembrits rødder strækker sig tilbage til 1927, hvor virksomheden under navnet Dansk Eternit startede produktionen af byggematerialer i Aalborg. Siden har virksomheden markeret sig som leverandør af byggematerialer i fibercement til hele Europa, dog med særlig forankring i de nordiske markeder.

Swisspearls historie går tilbage til slutningen af det 19. århundrede, hvor den familieejede, schweiziske virksomhed blev grundlagt, og siden er vokset til en markant leverandør i Europa.

Den konsoliderede Swisspearl-koncern har medarbejdere i mere end 20 lande samt fabrikker i Schweiz, Østrig, Slovenien, Ungarn, Polen, Tjekkiet og Finland. 

Tidligere bestod Swisspearl-koncernen af Cembrit, Eternit og Swisspearl, men nu samles alle tre brands altså under samme navn – officielt fra 1. april 2023.

Milliardhandel

Swisspearls køb af Cembrit fra den svenske kapitalfond Solix blev præsenteret for offentligheden i juni 2022. 

Hvor meget, schweizerne måtte slippe for det danske firma, oplyste parterne dengang ikke. Men da Solix købte Cembrit i 2015 fra cementkoncernen FLSmidth var prisen på 1,1 mia. kr.

Avisen Nordjyske foretog en beregning - som er behæftet med stor usikkerhed, understreges det – der satte prisen til 3,1 – 3,8 mia. kr. for Cembrit.

Cembrit Group havde en omsætning på 1,95 mia. kr. i 2021 og 1,73 mia. kr. året før. Af de 1.400 ansatte er de 110 i Danmark. Cembrit producerer mere end 25 mio. kvm facade- og tagprodukter årligt.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094