23948sdkhjf

Bremset af prisen: Nu søsættes svømmehalsbyggeri med ny entreprenør

13 måneder og 40 ekstra millioner skulle der til, inden Helsingør Kommune igen kunne sætte fart på de prisbremsede svømmehalsplaner

Helsingør Kommune genstarter planerne om en ny svømmehal, så første hovedspring kan tages i august 2025.

Valget af ny totalentreprenør og -rådgiver på projektet er faldet på nordjyske Svend Aage Christiansen A/S og Sweco, fremgår det Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter.

Projektering er sat til at løbe frem til det tidlige efterår, og byggepladsen ventes etableret i fjerde kvartal i år, så alt er klar til at gå i jorden i første kvartal 2024.

Kontraktsummen lyder i denne omgang på 152 mio. kr.

Pause efter prishop

Dermed lander prisen et pænt stykke over de 111 mio. kr., som var afsat, da Helsingør Kommune i november 2021 indgik en aftale med EMR Murer og Entreprenør samt OBH Rådgivende Ingeniører som entreprenør og totalrådgiver, om opførelse af den nye svømmehal samt renovering af eksisterende svømmehal.

Galoperende priser fik dog kommunen til at hive i bremsen, da det tidligt i 2022 stod klart, at økonomien i projektet ikke hang sammen. Ifølge borgmester Benedikte Kiær (K) var der indgået en gensidig aftale med entreprenør og rådgiver om at stoppe arbejdet den nye svømmehal.

– Det er i fællesskab med entreprenør og rådgiver vurderet, at det ikke er muligt at opnå det ønskede projekt inden for de afsatte midler på i alt 111 mio. kr., lød det dengang fra Benedikte Kiær.

Nu - 13 måneder senere - ser det anderledes ud.

Klodtvand, dampbad og sauna 

I det nye budget, med cirka 40 ekstra millioner, er der blandt andet en post til udearealer og parkering på 7,5 mio. kr. Der bliver tale om godt 200 parkeringspladser.

I den nye svømmehal skal der etableres fire nye bassiner, herunder et svømmebassin på 25 meter. Derudover, et større børnebassin, varmtvandsbassin, sauna, et dampbad og et koldtvandskar.

De eksisterende herre- og dameomklædningsrum skal renoveres og moderniseres og der skal etableres nye gruppeomklædninger til familier. Desuden skal handicapfaciliteternes forbedres med både nyrenoverede omklædningsrum og der skal laves bedre tilgængelighed til bassinerne.

Desuden skal der etableres en 'samværsarena' på første sal, samt en kantine med et dertilhørende spiseområde og en lounge.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141