23948sdkhjf

Nobia med sorte tal i første kvartal

Trods lavere omsætning i årets første tre måneder kan køkkenkoncernen glæde sig over fremgang på bundlinjen, hvor minus er vendt til plus.
Fortsat lav markedsaktivitet i alle regioner satte sit præg på udviklingen i årets første tre måneder i Nobia-koncernen. Sammenlignet med sidste år er omsætningen faldet fra 2.934 til 2.804 mio. SEK.

- Årets første kvartal, som er et sæsonmæssigt svagt kvartal, var præget af lav efterspørgsel og færre leveringsdage sammenlignet med året før. En negativ organisk udvikling i den nordiske region er delvist opvejet af fremgang i Storbritannien og på det europæiske kontinent, siger CEO Morten Falkenberg.

Trods den lavere omsætning har Nobia formået at styrke indtjeningen, og indsatsen for at effektivisere og strømligne organisationen ser således ud til at have effekt. Driftsresultatet er forbedret fra 22 til 62 mio. SEK, svarende til en driftsmarginal på 2,2 procent, og resultatet efter skat er forbedret fra -12 til 25 mio. SEK.

- Antallet af medarbejdere er reduceret, og vi arbejder fortsat proaktivt I tilpasningen af medarbejderstaben. Vores bruttomargin er forbedret (fra 39,0 til 39,9 procent, red.) , og indsatsen for at effektivisere produktionen skrider fremad, fortsætter Morten Falkenberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11