23948sdkhjf

Satser på Danmark: Europæisk gigant i første danske grundkøb

Robust økonomi, bæredygtighed og god infrastruktur har lokket belgisk ejendomsinvestor til Danmark. Først grund i Vejle er nu købt

En ny spiller rykker ind på udvikler- og investormarkedet i Danmark. 

Den belgiske familieejede ejendomsinvestor og udvikler VGP har således købet 175.000 kvm grund ved Vejle. Der er tale om VGPs første danske projekt.

Hvor meget VGP betaler for de mange kvadratmeter, oplyser parterne ikke. 

Når der er fundet en lejer, og de sidste undersøgelser på grunden er færdiggjort, påbegynder man selve  byggeprojektet.

Den kommende VGP erhvervspark i Vejle vil være certificeret i henhold til DGNB Guld-kriterierne eller tilsvarende, og bæredygtighed bliver tænkt ind i alle byggeriets facetter. Det er også parametre, som skal tiltrække potentielle lejere.

Ejendomsprojekt med "fuldskala service"

At valget faldt på Vejle, er ingen tilfældighed. Det siger landechef i Danmark, Kristoffer Kaae Stimpel, i en pressemeddelelse fra selskabet.

– Området har en stærk produktions- og logistikarv og er i stigende grad et knudepunkt for iværksættere og virksomheder, der går op i den grønne omstilling, påpeger han og forklarer yderligere:

– Vi har en stor tro på det regionale marked, som det ser ud nu, og vi kommer til at opføre et ejendomsprojekt med fuldskala service herunder solcellepaneler, bilopladning på stedet og alle de ønsker, en ny lejer måtte have.

VGP Parks er en paneuropæisk udvikler af logistik og semiindustrielle bygninger med ejendomsprojekter i 17 lande fordelt på 108 erhvervsparker. Planerne for erhvervsarealet i Trekantområdet kan dermed drage nytte af selskabets ekspertise fra andre europæiske lande, siger Kristoffer Kaae Stimpel.

Derfor Danmark

Det første danske projekt bliver formentlig ikke det sidste, lyder det fra stifter og adm. direktør hos VGP, Jan Van Geet, som ser et stort potentiale i Danmark.

– Danmark er i bund og grund et meget interessant marked for os at komme ind på, da det har en robust økonomi, er frontløber indenfor den digitale og grønne omstilling og nyder godt af en fremragende infrastruktur, siger Jan Van Geet:

– Desuden forventer vi netværkseffekter med vores eksisterende lejere i andre lande, efterhånden som vi begynder at tilbyde denne placering i hjertet af Europa til vores bredere eksisterende lejerpopulation.

Belgisk familieejet og grundlagt i Tjekkiet

  • VGP blev grundlagt i Tjekkiet i 1998 som en belgisk familieejet virksomhed.
  • VGP Group er bygget på en integreret forretningsmodel, og VGP er med hele vejen fra jordopkøb til byggeudvikling og drift.
  • VGP leverer unikke tjenester til kunder, der leder efter lokationer nær større europæiske byer med direkte adgang til større veje, nem adgang og 24-timers drift. VGPs logistik- og semi-industrielle parker tilbyder høje tekniske standarder og modularitet med et særligt fokus på energieffektivitet og bæredygtighed.
  • VGP Group har parker i 17 lande og ejer og driver 108 parker. Det største marked er Tyskland.

Kilde: VGP Group

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094