23948sdkhjf

Så løber der skinner under Københavns Sydhavn

Samtlige skinner på den kommende metrolinje M4 Sydhavn er nu lagt i begge retninger, så der er forbindelse mellem endestationen Ny Ellebjerg i Valby og Københavns Hovedbanegård.

De færdige skinner markerer er et væsentligt skridt mod åbningen af den metrolinje i 2024, som fuldender M4 linjen, der kommer til at gå mellem Sydhavn og Nordhavn via Cityringen. M4 Sydhavn bliver koblet sammen med den eksisterende M3 Cityringen og M4 Nordhavn.

– Både det nye og gamle Sydhavn samt Valby har en stor koncentration af boliger, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, og for mange vil den nye metrolinje betyde helt nye muligheder for at bevæge sig rundt i Hovedstaden, mens det for andre betyder et nemmere og grønnere alternativ til bilen, siger Carsten Riis, adm. direktør i Metroselskabet.

M4 Sydhavn

Udvidelsen af M4 indeholder fem nye metrostationer: Havneholmen, Enghave Brygge, Sluseholmen, Mozarts Plads og Ny Ellebjerg. 

I 2024 skifter Ny Ellebjerg navn til København Syd og bliver en af Danmarks mest travle stationer, kun overgået af Nørreport, København H og Kongens Nytorv.

M4-projektet blev sat i gang i 2018, og har en forventet pris på 9,7 mia. kr.

Nu står man foran arbejdet med de fem nye metrostationer Ny Ellebjerg (kommende København Syd), Mozarts Plads, Sluseholmen samt Enghave Brygge og Havneholmen.

Tilsammen med de øvrige 39 metrostationer betyder åbningen, at 73 pct. af borgerne i Københavns og Frederiksberg kommuner kommer til at bo indenfor 600 meter af en tog- eller metrostation i 2024.

Metroselskabet, som er bygherre på projektet til en pris af mere end 10 mia. kr., kæmper som så mange andre med problemer i forhold til de globale forsyningskæder. Det fremgår ifølge Licitationen - Byggeriets Dagblad af selskabets årsrapport for 2022.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ugens konkurser i bygge- og anlægsbranchen - uge 22
Duo vil etablere arealudviklingsselskab til udvikling i Aabenraa
Trægrossist indtager nyt land i en nedgangstid
Ny trælastdirektør gør comeback i Stark
Nye arkitekter skal udklækkes i stationsbygning
Nationalparkcenter Thy løb med betonens Oscar
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141