23948sdkhjf

Skou Gruppen får medhold og millioner i sag om svømmehal

Efter en årelang proces har Voldgiftsnævnet givet Skou Gruppen medhold i, at Roskilde Kommune var dårligt rådgivet i svømmehalssag - det påvirker også entreprenørens regnskab

Martin Skou Heidemann, direktør i Skou Gruppen, er en glad mand. Han kan nu konstatere, at hans firma gjorde ret i at stille kritiske spørgsmål til den projektering og rådgivning, som Roskilde Kommune havde fået af sin rådgiver i forbindelse med Roskilde Badene:

– Vi kan konstatere, at vi havde ret i vores påstand om, at kommunen var rigtig dårligt rådgivet. Og at meget af det arbejde, vi blev bedt om at udføre, var i strid med gældende regler og god byggeskik, siger Martin Skou Heidemann i en pressemeddelelse fra Skou Gruppen.

Han glæder sig over Voldgiftsnævnets afgørelsen, som giver entreprenørselskabet medhold i de fleste af de indvendinger, virksomheden havde mod udførelsen af arbejde på Roskilde Svømmehal. Samtidig glæder det ham, at nævnet også fastslår, at kommunen var uberettiget i sin bortvisning af Skou Gruppen fra projektet.

Voldgiftsnævn giver Skou Gruppen både medhold og en kompensation fra Roskilde Kommune på 7,8 mio. kr.

Medhold tidligere

En syn og skønsrapport fra juli 2020 gav Skou Gruppen medhold i ni af de 10 forhold, som man er uenige med Roskilde Kommune og kommunens rådgiver om. 

Desuden fortæller en BUILD-rapport til Roskilde Kommune fra august 2021 om en lang og rodet beslutningsproces, svag byggeledelse, mangelfuld rådgivning og store problemer med forsinkelser og fordyrelser i svømmehalsprojektet.

– Det ærgrer mig, at kommunen efter syn og skønsrapportens og BUILD-rapportens ret tydelige konklusioner ikke søger at indgå forlig med os og få afsluttet sagerne. Det er nærmest som om, der foregår en udmattelseskamp mellem bygherren og rådgiveren på den ene side og os som entreprenører på den anden, siger teknisk direktør i Skou Gruppen, Jesper Egund.

Efterlyser bedre dialog om komplekse projekter

BUILD-rapporten konkluderer også, at Roskilde Badet ikke er det eneste svømmehalsbyggeri, som er løbet ind i problemer med projektering, budgettering og gennemførelse. 

Rapporten nævner Dragør svømmehal, Øbrohallen og Vallensbæk Kommunes ny svømmehal, som eksempler på andre udfordrede svømmehalsprojekter.

Ydermere er der den efterhånden meget omtalte renovering af Frederiksberg Svømmehal, hvor Skou Gruppen også afventer en Voldgiftsafgørelse.

– Komplicerede byggerier – som eksempelvis svømmehaller – kræver stor dygtighed hos alle parter og stor vilje til at indgå i en faglig dialog og løse problemerne i fællesskab. Det er brandærgerligt for os, når vi oplever, at vores byggefaglige viden og forsøg på at opnå dialog og gode løsninger tilsidesættes.

Svømmehalssagen i Roskilde

Byggeperiode: 2017-2021

Bygherre: Roskilde Kommune

Totalrådgiver: Creo Arkitekter

Bygherrerådgiver: Cowi

Projektet var udbudt i fagentrepriser

Tømrerentreprise: Skou Gruppen

2019: Bygherre ophæver kontrakten på tømreentreprisen

2020: Syn og skøn bestilt af Skou Gruppen

2021: Build Rapport bestilt af Roskilde Kommune

2023: Voldgiftsnævn giver Skou Gruppen medhold og kompensation fra Roskilde Kommune på 7,8 mio. kr.

Kilde: Skou Gruppen

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109