23948sdkhjf

Caverion indgår solbeskinnet aftale med energiselskab

Fremover skal teknikentreprenøren installere højspændingsanlæg adskillige nye solcelleparker

Det danske energiselskab Better Energy har indgået en rammeaftale med teknikentreprenøren Caverion, som dermed bliver foretrukne partner til at levere den underliggende teknik til energiselskabets mange nye solcelleparker, som de kommende år skal etableres i blandt andet Danmark.

– Aftalen med Better Energy er et helt afgørende element i vores strategi om at bidrage med intelligente og bæredygtige løsninger, der kan være med til at løfte den grønne omstilling i Danmark, siger Carsten Sørensen, adm. direktør i Caverion Danmark, i en pressemeddelelse om samarbejdet.

De to virksomheder har tidligere samarbejdet i forbindelse med etableringen af Gedmose Solcellepark ved Holstebro, der med et areal på 222 hektar omtales som Nordeuropas største ved åbningen i 2021.

– Vi formaliserer nu vores gode samarbejde med en rammeaftale, der sikrer Better Energy, at vi kan understøtte deres ambitiøse mål for opsætning af solcelleparker, siger Carsten Sørensen og påpeger:

– Efterspørgslen efter energiparker, der kan levere grøn strøm, vokser eksplosivt, og der er behov for tæt samarbejde mellem branchens aktører - herunder også myndighederne.

Konkret skal Caverion installere hele højspændingsnettet under Better Energys solcelleparker, herunder kabler, opsamlingsanlæg og transformeranlæg.

Better Energy ejer i et partnerskab med Industriens Pension mere end 1 GW grøn energiproduktion i form af 21 solcelleparker, 16 i Danmark og 5 i Polen, til en samlet anlægssum på cirka 5 mia. kr. Better Energy har desuden en pipeline på over 10 GW storskala solcelleparker.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095