23948sdkhjf

Institut for Menneskerettigheder vil af med nøgenkalendere på arbejdet

Byggeriets Samfundsansvar og Institut for Menneskerettigheder vil have Arbejdstilsynet til at give påbud for nøgenbilleder på arbejdspladsen

Ulovligt. 

Det kalder Institut for Menneskerettigheder det at have nøgenkalendere hængende på arbejdspladsen. Derfor bør det udløse et påbud fra Arbejdstilsynet, hvis en virksomhed har en hængende.

Det siger Bjarne Oxlund, der er ligebehandlingschef ved Institut for Menneskerettigheder, til Radio4:

- De danske ligebehandlingslove definerer, at en enhver form for uønsket verbal, ikke-verbal eller fysisk adfærd med seksuelle toner, som kan skabe et ydmygende eller ubehageligt klima, er ulovlige.

Institut for Menneskerettigheder har for nyligt holdt et møde med Arbejdstilsynet, da de ikke mener, at nøgenbilleder hører hjemme på arbejdspladsen.

Særligt i byggeriet

Det er særligt i byggebranchen, at nøgenkalenderen stadig har sin plads, og derfor har foreningen Byggeriets Samfundsansvar sat gang i debatten med kampagnen, 'Nøgenkalendere i frokoststuen – rimeligt eller pinligt?’. 

De mener også, at Arbejdstilsynet bør gå hårdere til arbejdspladser, hvor den slags billeder hænger.

Ifølge en nylig rundspørge, som Byggeriets Samfundsansvar selv har lavet, hænger der i 13 ud af de 20 største entreprenørvirksomheder i Danmark kalendere med nøgne kvinder.

Ligebehandlingschef ved Institut for Menneskerettigheder, Bjarne Oxlund, mener, at virksomhedsejere rundt om i landet bør overveje, hvilket formål en nøgenkalender tjener på arbejdspladsen.

- Det er med til at sætte tonen, for at der også kan ske mere alvorlige ting, siger han.

Som reglerne er i dag, kan Arbejdstilsynet godt give et påbud, hvis billederne kan opfattes som seksuel chikane. Det kræver dog, at der er flere kilder, der samstemmende peger på, at det er problematisk.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078