23948sdkhjf

Nye materialer til anlægsbranchen

På Teknologisk Institut arbejder Byggeri og Anlæg lige nu på at hjælpe anlægsbranchen med at indfri samfundets behov for en velfungerende infrastruktur.
Det danske samfund investerer lige nu mange midler i både nye konstruktioner og vedligehold af den eksisterende infrastruktur. Teknologisk Instituts Byggeri og Anlæg arbejder på at hjælpe anlægsbranchen med at imødekomme behovet for en velfungerende infrastruktur, der kan understøtte vækst i Danmark.

Centerchef Dorthe Mathiesen står i spidsen for indsatsen og hun er ikke i tvivl om, at der skal gøres noget:

- Mulighederne for at skabe vækst i Danmark er tæt knyttet til udvidelsen af infrastrukturen. Derfor er det tvingende nødvendigt både at udvide og opgradere vores nuværende infrastruktur.

Hun understreger, at der er behov for ny teknologi og nye rådgivnings- og uddannelsesydelser, som kan være med til at sikre størst muligt udbytte og værdi af de store fremtidige investeringer i infrastrukturen. Helt konkret sætter Teknologisk Institut nu alle sejl ind på at bidrage med udvikling af ydelser målrettet anlægsindustrien med fokus på broer, tunneler, veje og havneanlæg.

Behov for nytænkning
Indsatsen har særligt fokus på at imødekomme anlægssektorens behov for samlet teknologisk service inden for alle aspekter på anlægsområdet og på at opbygge kompetencer og nye tjenesteydelser inden for belægninger, asfalt, veje, samlinger, membraner og anvendelse af helt nye materialer i anlægssektoren.

Direktør i Byggeri og Anlæg, Mette Glavind, forklarer, at man tidligere primært har haft fokus på betonbroer og –tunneler, og at den udvikling, der nu er igangsat vil resultere i nye ydelser som fx levetidsdesign, prøvningsydelser med nye prøvningsmetoder, tilstandsundersøgelser, rådgivning og dokumentation af materialeløsninger samt projektgranskning.

Og der er brug for det nye fokus og de nye kompetencer. På Bedreinnovation.dk har der været stor opbakning til det nye resultatkontraktområde ”Ny teknologi til anlægskonstruktioner”.

- Der har været mange positive tilkendegivelser fra branchen på Bedreinnovation.dk og vi er glade for at der bliver bakket op om de nye tiltag, da vores vurdering også er, at der er et voksende samfunds- og erhvervsmæssigt behov for de nye ydelser, siger Mette Glavind.

Et voksende marked
Teknologisk Instituts vurdering ligger i tråd med det samfunds- og erhvervsmæssige rationale om massive investeringer i nye anlægskonstruktioner samt det store behov for vedligehold og udvidelse af den eksisterende infrastruktur. Sammen med brancheopbakningen er det med til at understrege behovet for netop denne indsats.

Der er med de seneste års store trafikaftaler afsat milliard-budgetter til udbygning af den eksisterende infrastruktur, senest bl.a. en ny Storstrømsbro, en forstærket indsats mod trængsel på vejene samt en række grønne transportinitiativer. Dorthe Mathiesen understreger, at der er behov for at stille store krav til optimering, produktivitetsfremme og efterslæbsindhentning, for den økonomiske situation som stadig præger verden, betyder samtidig, at samfundets ressourcer er svindende. Og derfor er der også behov for at tænke nyt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109