23948sdkhjf

Første fase af Lynetteholms stormflodssikring er færdig

Med en præcis bevægelse fra en gravko blev en tre tons tung sten den 14. april placeret på rette plads i perimeteren ved Lynetteholm. Stenen afsluttede dermed den cirka 1,4 km lange perimeter, som er den første del af stormflodssikringen af København fra nord. 

I efteråret begynder næste og sidste fase af perimeteren.

Det er den danske entreprenørvirksomhed Aarsleff, som har etableret første del af Lynetteholms omkreds, det vil sige perimeter og stendæmninger og en modtagekaj, hvor mellemlagret overskudsjord fra Nordhavn fremover skal sejles til.

Arbejdet er forløbet efter planen, og det var en glad adm. direktør fra By & Havn, Anne Skovbro, der fredag kunne se første fase af perimeteren stå klar:

– Jeg synes, at det er en fantastisk følelse at stå her i dag og se ud på den første del af den fremtidige stormflodssikring. Det er resultatet af et stort stykke anlægsarbejde og ikke mindst en lang dialog med borgere, faglige miljøer og myndigheder om, hvordan vi løser den her udfordring med det stigende vand bedst muligt, udtaler adm. direktør, Anne Skovbro, By & Havn, i en pressemeddelelse om begivenheden.

Anlæg af Lynetteholm

• Lynetteholms anlægsarbejde gik i gang i januar 2022

• Første fase af Lynetteholm omfatter også anlæg af en ny jordtransportvej via Prøvestenen og et jordmodtageanlæg på Refshaleøen.

• Det er entreprenørvirksomheden Munck Havne & Anlæg, der har etableret jordtransportvej og jordmodtageanlæg, og dette anlægsarbejde er også færdigt.

• Parallelt med anlægsarbejdet har Vikingeskibsmuseet i Roskilde udført arkæologiske undersøgelser omkring Lynetteholm. Du kan læse mere om det arbejde her.

Kilde: By & Havn

Lynetteholm indgår som en delstrækning i en samlet stormflodsplan for København og omegnskommuner, hvor der også ses ind i mulighederne for en sluseport, der ved højvande kan lukke af for vandet mellem Lynetteholm og Nordhavn.

Fase 2 går i gang

Med afslutningen af første fase, kan fase 2 gå i gang. By & Havn har netop sat gang i prækvalifikationen af de entreprenørvirksomheder, som ønsker at byde ind på at anlægge den sidste del af Københavns nye halvø og stormflodssikringsprojekt.

By & Havn har som bygherre opdelt Lynetteholms fase 2 i tre entrepriser. Entrepriserne omfatter i hovedtræk Lynetteholms østlige, vestlige og nordlige perimeter, der til sammen udgør den sidste del af Lynetteholms samlede omkreds på ca. 7 km.

Fase 2 forventes at stå færdig i efteråret 2026, og hele Lynetteholm ventes at være fyldt op om ca. 30 år.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109