23948sdkhjf

Dansk arkitektfirma vinder stort boligprojekt i Hamborg

Polyform har i samarbejde med det tyske arkitektfirma DR-Architekten vundet projektkonkurrencen om energi- og facaderenovering af en 25.000 m² stor boligbebyggelse i Hamborg.
Visionen bag projektet er at skabe en energirenovering, der både er smuk, poetisk og socialt bæredygtigt, og som beboerne og lokalmiljøet kan være stolte af langt ud i fremtiden.

- I et hus på størrelse med en lille landsby med knap 400 beboere viser POLYFORM og DR-Architekten en ny vej for, hvorledes facaderenovering kan tænkes, fortæller Thomas Kock, arkitekt og partner, Polyform i en pressemeddelelse og fortsætter:

- I mange år har man ‘blot’ skiftet facader, men med dette projekt viser vi, hvordan det er muligt at integrere og tænke nye sociale rum ind i en energirenovering. Vi har skabt en ny foyer, der kan fungere som opholds- og mødested for beboerne, og den langsigtede vision er at skabe et nyt, grønt taglandskab på toppen af byggeriet, så beboerne får endnu et socialt fællesrum.

Variation understreger bygningens kvaliteter
Den nye facade skal forstærke bygningens
Fakta
Hvor: Hamborg, Tyskland
Klient: Hamburger Wohnen eG
Areal: 25.000 m²
Byggestart: 2014
Anlægssum: 62 mio. kr.
skulpturelle kvalitet, idet variationen i facadebeklædningen understreger den eksisterende bygningsmasse. De bevægelige elementer til solafskærmning giver højhuset et individuelt udtryk, og valget af facademateriale giver samtidig byggeriet et levende udtryk døgnet rundt afhængig af solens gang på himlen.

Projektet offentliggøres officielt i dag d. 7. maj på Danmarks Generalkonsulat i Hamborg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.175