23948sdkhjf

27-årig mand ligger i kunstigt koma efter alvorlig ulykke

Entreprenørvirksomheden CG Jensen A/S har fået et strakspåbud af Arbejdstilsynet

En 27-årig mandlig maskinfører er onsdag stadig indlagt på Rigshospitalet i København, efter at han fredag 14. april blev svært kvæstet ved en arbejdsulykke i Sydhavnen i København.

Det bekræfter hans arbejdsgiver, entreprenørvirksomheden CG Jensen A/S, over for Fagbladet 3F.

- Maskinføreren ligger nu i kunstigt koma og er fortsat i kritisk tilstand, oplyser CG Jensen A/S, i en e-mail til mediet.

Entreprenørvirksomheden har efter ulykken fået et strakspåbud af Arbejdstilsynet. Desuden overvejer tilsynet, som det er fast praksis ved alvorlige arbejdsulykker, om der er grundlag for at melde virksomheden til politiet eller udstede bøde.

Det fremgår af Arbejdstilsynets dokumenter om ulykken, som Fagbladet 3F har fået aktindsigt i.

Soloulykke

Ulykken skete fredag 14. april om morgenen, hvor den 27-årige mand kom kørende i en hjullæsser af mærket Wacker Neuson.

Han var ifølge Arbejdstilsynets dokumenter på vej mellem et arbejdssted og en oplagsplads, da den lille gummiged ud for Lone Kellermanns Vej 23 i Sydhavnen kørte ind i en granitblok på den smalle vej.

Ved sammenstødet væltede gummigeden om på venstre side, og maskinføreren blev fastklemt.

- Soloulykken sker på offentlig vej imellem byggepladsen og skurbyen, så det er beboere i området, som ser ulykken ske – og som hurtigt tilkalder hjælp, oplyser CG Jensen A/S.

Politiet blev alarmeret klokken 8.45 fredag morgen, og kort efter kom der et større opbud af politi- og brandbiler, en ambulance og en akutlægebil til ulykkesstedet, hvor den 27-årige mand lå fastklemt.

Maskinføreren blev frigjort af redningsmandskab fra Hovedstadens Beredskab og behandlet på stedet. Derefter blev han i ambulance med politieskorte kørt til Traumecentret på Rigshospitalet.

Ifølge CG Jensen A/S kendes årsagen til ulykken ikke.

- Ulykken undersøges af politi, bilinspektionen og Arbejdstilsynet. CG Jensen afventer myndighedernes undersøgelse og vil gerne rette en stor tak til beboerne i området, lyder det fra entreprenørvirksomheden.

Arbejdstilsynet besøgte i fredags både ulykkesstedet og hovedkontoret for CG Jensen A/S i Glostrup.

Af Arbejdstilsynets besøgsrapport fremgår det, at virksomheden har fået et strakspåbud om “at sikre, at foreskrevne sikkerhedsforanstaltninger skal iagttages, således at Wacker Neuson hjullæsser anvendes sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt”.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125