23948sdkhjf

Verdens Vildeste Brobyggere bag tre nye broer ved Limfjorden

Projekt skal tale den danske håndværkertradition op og skaffe næste generation af håndværkere

Foran tusindvis af mennesker skal 37 unge lærlinge, studerende og elever inden for byggebranchen bygge tre broer i beton, stål og træ over C.W. Obels Kanal i Aalborg, som stikker ind fra Limfjorden i det vestlige Aalborg.

Det sker den 2. juni, når non-profit organisationen Verdens Vildeste Brobyggere for tredje gang afholder deres brobygning, uddannelsesmesse og folkefest i én.

Projektet skal tale den danske håndværkertradition op, og med broen som udgangspunkt skal det på en ny måde vise unge, hvad man kan med en erhvervsfaglig uddannelse.

– Hos Verdens Vildeste Brobyggere bruger vi erhvervsuddannelserne til at skabe noget vildt, frem for kun at fortælle om dem, siger grundlægger af Verdens Vildeste Brobyggere, Michael Jeppesen, i en pressemeddelelse.

– Det er de seje, unge deltagere i konkurrencen, der er i centrum, fordi det er dem, der i fremtiden skal sikre Danmarks infrastruktur – og forhåbentlig kan de inspirere endnu flere unge til at tage en uddannelse inden for byggeriet.

Mangler faglært arbejdskraft

Realdania støtter projekter, der er med til at løse udvalgte samfundsmæssige udfordringer inden for det byggede miljø, med 750.000 kr. 

Prognoser fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at Danmark kommer til at mangle 99.000 faglærte i 2030, og det er netop den store udfordring, som Verdens Vildeste Brobyggere er sat i verden for at være med til at løse. 

– Verdens Vildeste Brobyggere er et originalt projekt, der på en engagerende måde forener lokalsamfundet, uddannelsesinstitutioner og virksomheder med unge mennesker og håndværk, fortæller projektchef Vera Noldus, Realdania, om støtten. 

– Forhåbentlig kan et arrangement som dette være med til at inspirere flere unge til at blive en del af det byggede miljø. For vi mangler faglært arbejdskraft i dag og i fremtiden, og vi har som samfund brug for de unge og kreative kræfter, også i lyset af den nødvendige grønne omstilling, fortsætter hun.

Verdens Vildeste Brobyggere blev afviklet første gang i 2021 i København. Sidste år var Fredericia værtsby, mens det for tredje gang afvikles i Aalborg 2. juni, 2023, hvor der skal bygges tre broer på tværs af C.W. Obels Kanal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.255