23948sdkhjf

Fjernvarme-fokus giver godt med el-opgaver

Med gasuafhængighed højt på den politiske dagsorden, forventer Eltel-direktør flere transformer-opgaver i forbindelse med etablering af fjernvarmeværker

Det bliver formentlig ikke den sidste opgave af slagsen, når Eltel etablerer den transformerstation, der skal levere strøm til det kommende Fårevejle Varmeværk.

Med en politisk dagsorden, hvor gasuafhængighed står højt, vurderer virksomheden i hvert fald selv, at der vil komme en del lignende projekter i nærmeste fremtid. Og det glæder Claus Metzsch Jensen, der er direktør i Eltel Danmark.

- Vi ser ind i et marked, som er i vækst og hvor efterspørgslen på fjernvarme er stigende. At blive fri af gas og overgå til fjernvarme er et behov for såvel kommuner, som for borgere. Derfor er det glædeligt, at Eltel er med til at dreje på nogle helt konkrete hjul, der gør, at vi alle sammen kan blive endnu mere uafhængige af import af gas, siger han i en pressemeddelelse.

Om Eltel

  • Eltel er en nordisk leverandør af tjenester inden for el- og telekommunikationsnetværk.
  • Selskabet leverer en bred vifte af løsninger lige fra vedligeholdelses- og opgraderingstjenester til projektleverancer. Dette inkluderer design, planlægning, konstruktion, installation og sikring af drift af elektricitets- og kommunikationsnetværk.
  • I 2022 omsatte Eltel for 823.6 mio. EUR. 
  • Antallet af ansatte er i øjeblikket ca. 5000, hvoraf ca. 500 er ansat i Danmark. 
  • Eltel er børsnoteret på Nasdaq Stockholm.

Eltel

Transformerstationen i Fårevejle kommer til at kunne håndtere 10 kV og 0,4 kV, så fjernvarmeværket kan blive forsynet med den rette spænding. Transformerstationen vil blive etableret i et 13 meter langt speciallavet containerhus.

Det er Odsherred Forsyning, der opfører Fårevejle Varmeværk.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Fjernvarme
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.722