23948sdkhjf

"Broget skare" fejrer deres boligprojekt ved Aarhus

I alt 39 andelsboliger og fem private boliger samt fællesskabshus og -have står snart klar

Havehusene, en blanding af andelsboliger og private boliger, townhouses, rækkehuse samt stue- og etageboliger, er det seneste års tid skudt frem Aarhus-forstaden Lisbjerg.

Nu er andelsboligbyggeriet et skridt tættere på at kunne byde velkommen til deres nye beboere. Holdet bag byggeriet inviterer nemlig til rejsegilde for kommende beboere, naboer, samarbejdspartnere, håndværkere og øvrige interesserede den 4. maj.

– Vi drømmer om et levende, stærkt og inspirerende fællesskab sammen med gode naboer, siger Carsten Møller, formand for andelsforeningen Havehusene, i en pressemeddelelse:

– Vi er en broget skare, der står forskellige steder i livet, kommer med hver vores værdier og er på vej videre i mange forskellige retninger. Det ser vi som en styrke, fordi vi har et fælles ønske om en hverdag, hvor vi er mere end ’bare’ tilfældige naboer.

Ambitionen med Havehusene er da også at genoplive andelsboligen, som et alternativ til ejer- og lejeboliger og som et bevis på, hvordan byggefællesskaber kan organiseres og realiseres, lød det, da der for 13 måneder siden blev markeret første spadestik.

Klar i sensommeren

Konkret kommer projektet til at bestå af 39 andelsboliger og fem private boliger, som bliver en blanding af treetagers townhouses, rækkehuse i to etager samt stue- og etageboliger. Centralt i byggeriet opføres foreningens fællesskabshus og fælleshave med en vision om at skabe rammerne for et aktivt fællesskab og mødested for alle beboere på tværs af generationer.

– Lige fra første spadestik har vi haft fokus på at skabe rammerne om et spirende andelsfællesskab med plads til forskellige livssituationer og generationer, lyder det fra Ulf Christensen, adm. direktør for Kuben Management, der har udviklet Havehusene i tæt samarbejde med tegnestuen Transform.

De i alt 4.685 etagemeter bebyggelse ventes at blive DGNB Guld-certificeret igennem implementering af løsninger, der skal mindske byggeriets miljøbelastning, og give kvalitet til de kommende beboere.

Boligerne ventes klar til indflytning den 1. september 2023.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.205