23948sdkhjf

Opkøb svækker bundlinjen hos Bygma

Trods vækst i omsætningen måtte Bygma Gruppen se indtjeningen falde i 2012. Det er især de seneste års ekspansive strategi, der påvirker driften.
Et overskud efter skat på 61 mio. kr. blev resultatet af anstrengelserne for Bygma Gruppen i 2012, og det er en tilbagegang på mere end 27 mio. kr. sammenlignet med året før.

Koncernen kan ellers se tilbage på et år, hvor omsætningen er vokset fra 4.810 til 5.353 mio. kr. Væksten er resultat af Bygmas investeringer i ACS Trælast A/S og islandske Húsasmiðjan, men opkøbene har også medført betydelige omkostninger, der svækker driften på kort sigt.

- Opkøb af virksomheder er en del af koncernens vækststrategi, og implementeringen af virksomhederne kan være af længere karakter, førend de er fuldt integreret. Årets primære drift er påvirket negativt af opkøb af virksomheder inden for de sidste to regnskabsår, skriver Bygma Gruppen i sin årsrapport.

Desuden fremhæves implementeringen af et nyt forretnings-/ERP-system, som har givet store udfordringer og belastet resultatet med et ikke uvæsentligt beløb. På længere sigt er det dog forventningen, at systemet vil give koncernen et forretningsmæssigt løft; særligt inden for logistik og forretningsprocesser generelt.

- Implementeringsvanskelighederne synes at være overstået i al væsentlighed, og det forventes således, at den resterende halvdel af de danske enheder implementeres i løbet af 2013, oplyser Bygma.

Bygma har i 2013 fortsat sin ekspansive strategi med opkøb af Arnold Gormsen Otterup Trælast A/S og H.O. Birksted A/S. Opkøbene forventes at bidrage til en højere nettoomsætning, men for den øvrige forretning forventer ledelsen et uændret aktivitetsniveau. Resultatet forventes dog at ende på et højere niveau end i 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094