23948sdkhjf

Stærkt 2012 fra A/S Boligbeton

Det høje aktivitetsniveau er fastholdt, og på bundlinjen er resultatet forbedret markant.
”Meget tilfredsstillende”.

Sådan betegner ledelsen i A/S Boligbeton det netop offentliggjorte regnskab for 2012, hvor det lykkedes at videreføre den positive udvikling fra året før.

Omsætningen er steget med knap 1 procent til 270 mio. kr., og aktiviteten fastholdes dermed på et markant højere niveau end i 2009 og 2010, hvor Boligbeton omsatte for henholdsvis 132 og 145 mio. kr.

Resultatet af primær drift er i 2012 forbedret markant – fra 6,7 til 17,7 mio. kr. – og på bundlinjen har virksomheden øget indtjeningen fra 1,7 til 10,6 mio. kr. Det svarer til en overskudsgrad på 6,6 % mod 2,7 % året før.

Fremgangen er realiseret på trods af, at kapaciteten i branchen fortsat overstiger efterspørgslen væsentligt. Boligbeton har imidlertid formået at opveje den manglende udvikling i prisniveauet gennem en omlægning af selskabets salgs- og produktionsstrategi, og det har forbedret indtjeningen væsentligt.

2013 er indledt med en fornuftig ordrebeholdning, og Boligbeton har i årets første måneder blandt andet vundet ordrer på boligbyggeriet De Fem Søstre i Vejle og Carlsberg Byen i København. Ledelsen forventer, at omsætningen kan fastholdes tæt på 2012-niveau, men overkapaciteten i branchen betyder, at forventningerne til resultatet er ”en mindre, men positiv, indtjening”.

- Selvom der i det forløbne regnskabsår er sket en markant forbedring af selskabets indtjening gør den fortsat uigennemskuelige markedssituation, at betonelementbranchens udfordringer ikke er ovre. Byggeaktiviteten er på det korte sigte på et positivt niveau, men på det længere sigte er det mere usikkert, om aktiviteten kan fastholdes, ligesom de mulige salgspriser stadig over en længere periode vil være under pres af branchens store overkapacitet, lyder vurderingen i årsrapporten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078