23948sdkhjf

Klagenævn følger klagenævn, og Kolding arbejder videre med maritim bydel

Arbejdet, der skal sikre fast grund under Koldings maritime bydel, fortsætter uændret

En klage førte i november sidste år til, at Planklagenævnet ophævede lokalplanen og miljørapporten for den påtænkte maritime bydel Marina City i Kolding.

Nu følger Miljø- og Fødevareklagenævnet trop med den begrundelse, at Planklagenævnet allerede har behandlet sagen. Det oplyser Kolding Kommune.

Miljø- og Fødevareklagenævnet har behandlet eller behandler klager over kommunens afgørelse om VVM-tilladelse til den landfaste del af projektet, samt over Kystdirektoratets tilladelse til projektet på søterritoriet, blev det bemærket i Planklagenævnets afgørelse sidste år.

Marina City er tænkt som et område med cirka 350 boliger, en moderne lystbådehavn med plads til 1.000 både, fritidsfaciliteter i forbindelse med vandet, maritime erhverv, havnepromenade samt en ny strandpark.

Ny tilladelse næste år

Konsekvenserne af Miljø- og Fødevareklagenævnets beslutning lader ifølge Kolding Kommune til at være til at overse. Da kommunens folk allerede er i gang med at opdatere miljørapporten og lokalplanen for Marina City, vil den nye afgørelse vil indgå i det arbejde, lyder det.

Efter at Planklagenævnet ophævede planerne sidste år, gik Kolding Kommune i gang med at opdatere dem. Der er ifølge kommunen tale om et meget omfattende arbejde, som forventes at vare året ud, med endelige planer og tilladelser på plads i 2024.

Det skal blandt andet beskrives, hvordan støj fra Kolding Havn håndteres.

Arbejder med ny metode

I forvejen er Kolding Kommune på vej til at teste en ny uddybningsteknik. For at gennemføre bydelsprojektet er det nødvendigt at øge vanddybden til ny sejlrende, nyt havnebassin og under dæmningen, som skal omkranse det nye landareal. Den traditionelle løsning er at flytte bundmateriale fra marinaen til Lillebælt. I stedet arbejder Kolding Kommune på at finde en mulig løsning, som kan begrænse eller helt fjerne behovet for at grave bundmaterialerne op.

Dette arbejde fortsætter ligeledes med Kystdirektoratets opbakning. Derfor får det ikke umiddelbart nogen betydning, at Miljø- og Fødevareklagenævnet følger Planklagenævnet.

Den nye teknik kan få væsentlig indflydelse på miljørapporten. Arbejdet med den ny teknik går i gang inden længe.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156