23948sdkhjf

Tvist mellem letbane og spansk entreprenør ender med voldgift

Uenigheden mellem Odense Letbane og den spanske entreprenør Comsa ender nu ved domstol

Den spanske entreprenør Comsa vil rejse en voldgiftssag mod Odense Letbane for at få betaling for ekstraarbejde på den odenseanske letbane, skriver Fyens.dk.

Kravet er ifølge avisens oplysninger i nærheden af 300 mio. kr.

Voldgiftssagen kommer efter et længere forløb, hvor parterne har forsøgt at nå til en slags enighed. Uden held.

- Jeg kan bekræfte, at forskellen mellem os var trecifret. Det var et beløb i en størrelsesorden, som jeg ikke kunne anbefale letbanens ejere, Odense Kommune, at gå med til. Det er i den sammenhæng vigtigt at sige, at det er andre folks penge, vi administrerer, og derfor kan vi ikke sige ja til nogle krav fra Comsa, som der efter min opfattelse ikke foreligger dokumentation for, siger Jesper Rasmussen, bestyrelsesformand for Odense Letbane, til Fyens.dk.

De sidste reserver

For at forberede voldgiftssagen samt for have midler til udbedring af fejl og mangler på letbanestrækningen samt undersøge støj- og vibrationsgener har Odense Letbane bedt Odense Byråd om at frigive projektets sidste anlægsreserve på 32 mio. kr.

Odense Letbanes påstand er, at Comsa ikke har leveret det aftalte flere steder. Blandt andet er kontrol- og vedligeholdelsescentret utæt og dårligt isoleret, beton slår revner nogle steder og – som tidligere omtalt - larmer letbanen flere steder for meget.

Og så er der forsinkelserne. Mens Comsa vil have ekstra betaling for det udførte arbejde, lyder der fra letbanen et krav om dagbøder for forsinkelserne.

Odense Letbane kostede 3,6 mia. kr., men blev forsinket af flere omgange.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11