23948sdkhjf

Nyt udviklingsselskab rejser 27 milliarder

En tredjedel af pengene er allerede investeret i 33 projekter

Det nyetablerede investerings- og udviklingsselskab Urban Partners har rejst mere end 27 mia. kr. i en ny fond, NSF V. De mange midler skal investeres gennem selskabets ene forretningsben, ejendomsinvestoren Nrep.

– NSF V blev overtegnet med knap 4,5 mia. kr. og overgik alle vores forventninger, siger Claus Mathisen, som netop er tiltrådt som adm. direktør i Urban Partners efter at have arbejdet i Nrep i 15 år - fem af dem som adm. direktør, i en pressemeddelelse.

Størstedelen af kapitalen kommer fra eksisterende Urban Partners-investorer og er sammensat bredt på tværs af blandt andet pensionsfonde, forsikringsselskaber og statslige investeringsfonde.

En tredjedel af den nye fonds kapital er indtil videre blevet investeret i 33 forskellige projekter i de nordiske lande samt Tyskland. Og de fremtidige investeringer vil følge samme spor, fortæller Rune Kock, der netop er tiltrådt som adm. direktør i Nrep.

- Vores investeringer vil fortsat være i de nordiske lande samt Tyskland og Polen inden for vores nuværende hovedsegmenter; boliger, logistik, plejehjem og kontorer, siger Rune Kock.

Fire forretningsben

Urban Partners består af fire forretningsben; en ejendomsudvikler (Nrep), en venturekapitalfond (2150), et finansieringsselskab (Velo Capital) og en ny privat kapitalfond med fokus på skalering af vækst virksomheder (Luma Equity).

De arbejder hver med fondsstrukturer, der til dato har rejst kapital fra både danske og internationale institutionelle investorer. Fællesmålet er at øge Urban Partners' samlede portefølje til 375 mia. kr. over de næste fem år.

– Vi har i dag knap 150 mia. kr. under forvaltning, som investeres i bæredygtig byudvikling, der løser de sociale, økonomiske, sundhedsmæssige og miljømæssige udfordringer, byerne står over, siger Claus Mathisen.

– Vores ambition er at skabe bedre byer med særligt fokus på at sætte skub i CO2-reduktionen gennem målrettet investering i bæredygtige initiativer. Det gør vi blandt andet gennem målrettet fondsarbejde og -udvikling samt stærke globale samarbejder, der styrker og bakker op om væres bæredygtige ambitioner, fortsætter direktøren.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094