23948sdkhjf

PFA vil bygge 55.000 m² i Københavns Nordhavn

Med købet af en større byggegrund gør pensionsselskabet klar til et stort erhvervs- og boligbyggeri.
PFA Ejendomme har købt en større byggegrund på Redmolen i Københavns Nordhavn af By & Havn. PFA får dermed mulighed for at opføre ca. 55.000 etagemeter byggeri. Ejendommene bliver primært til erhverv, mens godt 10 pct. kan være boliger.

- Grundsalget går stærkt i Indre Nordhavn, og i løbet af de kommende år vil vi for alvor se Københavns nye havnekvarter vokse frem. De fleste investorer har hidtil fokuseret på at bygge boliger. Det er vigtigt, at kvarteret udvikler sig til et blandet kvarter med både boliger, institutioner, butikker og erhverv. PFA ønsker at investere i erhvervsbyggeri og er dermed med til at sikre det helt rette mix i kvarteret, siger adm. direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn.

En selvstændig ø
Nybyggerierne planlægges opdelt i to områder. Det ene ligger på spidsen af Redmolen, hvor der planlægges opført en 25.000 m² kontor-/domicilbygning med en maksimal højde på mellem 44 og 54 meter. Dette byggeprojekt forudsætter godkendelse af tillæg til lokalplan.
På det andet område kan der opføres ca. 24.000 m² kontorbygninger fordelt på fire bygninger. Der kan endvidere etableres ca. 6.000 m² boliger.

Redmolen ligger yderst i Århusgadekvarteret i Indre Nordhavn. Der etableres en kanal mellem Redmolen - som dermed bliver en selvstændig ø - og resten af Århusgadekvarteret. To broer vil tillade kørende og gående trafikanter adgang til Lüdersvej, der via lyskryds forbindes til Sundkrogsgade. Blot 500 meter fra området går arbejdet med at etablere to Metrostationer snart i gang. Metroen til Nordhavnen forventes at åbne i 2019.

FAKTA:
Kilde: By & Havn
• Århusgadekvarteret omfatter planer for op mod 350.000 etagemeter blandet bolig og erhverv.

• Plangrundlaget er udviklet sammen med rådgiverteamet Cobe, Sleth, Polyform og Rambøll.

• Udviklingen af kvarteret tager udgangspunkt i områdets historie som industrihavn samt i den unikke beliggenhed ved vandet. Derfor skal den nye arkitektur integreres med historiske bygninger og siloer.

• Frem mod 2050 vil hele Nordhavnen kunne udvikles til at kunne huse 40.000 beboere og 40.000 arbejdspladser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113