23948sdkhjf

Omstridt byggeri: Grønt lys igen på Amager Fælled

Landsretten omstøder kendelse, som satte byggeriet i stå

Det omstridte byggeri af en ny bydel på Amager Fælled i København har stået stille, siden en dom i december slog fast, at maskinerne skulle slukke.

Men nu starter Fælledby-byggeriet igen. Det sker, efter at Østre Landsret har omstødt kendelsen, oplyser Fælledby i en pressemeddelelse.

- Vi er glade for Landsrettens afgørelse i dag, der bekræfter, at vi hele vejen igennem har overholdt alle krav til naturbeskyttelse i området og til miljølovgivningen i øvrigt, siger adm. direktør i Fælledby P/S, Erling Thygesen. 

Byggeprojektet har været undervejs i flere år. Efter planen skal der opføres boliger, folkeskole og daginstitutioner på 219.000 kvm etagemeter.

Om Fælledby-projektet

Den færdige bydel skal huse 2000 boliger, to børneinstitutioner, en skole, et plejecenter og lokale butikker

25 pct. af boligerne bliver almene og med de almene boligorganisationer som bygherre

Fælledby vil udgøre i alt 219.000 kvadratmeter etageareal.

Omkring en tredjedel af området bliver genetableret som naturarealer.

Bygherre er projektselskabet Fælledby P/S, som ejes ligeligt af PensionDanmark og By & Havn.

Kilde: Fælledby P/S

Bremset af lille padde 

Sagen har været langstrakt. Og er efterhånden også lidt indviklet.

Den begyndte oprindelit med en lille sort og svovlgul padde. Stor vandsalamander hedder den, og den er beskyttet af et EU-direktiv. Og ifølge naturforeninger og borgersammenslutninger, ikke mindst sammenslutningen Amager Fælleds Venner, vil byggeriet af Fælledby skade områder og krat, som padden bruger som rasteområde. Altså til at hvile sig i.

Det spørgsmål er bølget frem og tilbage. Og det blev foreløbig lukket, da Miljø og Fødevareklagenævnet og Planklagenævnet i 2021 afviste klager fra blandt andre Amager Fælleds Venner.

Men Amager Fælleds Venner mente, at der blev udført en mangelfuld høring, og lagde derfor kort tid efter sag an mod Miljø og Fødevareklagenævnet i retten. Det var på den baggrund, at byretten i december lagde byggeriet på is med en kendelse om, at sagen skulle have opsættende virkning, indtil den kunne behandles ved retten. Siden kærede bygherren og har altså nu fået landsrettens ord for, at man igen kan tage fat på det store bygge- og anlægsprojekt.

Selve søgsmålet, som Amager Fælleds Venner har anlagt mod Miljø- og Fødevareklagenævnet er dog ikke endnu afgjort. 

Retssagen skulle være begyndt 11. maj, men er udskudt på ubestemt tid.

Bygherren forventer at byggeriet kan gå i gang igen hurtigst muligt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093