23948sdkhjf

Salling skyder flere millioner i stadionplaner

Med en donation på 30 mio. kr. fra Salling Fondene er planerne for et nyt stadion til kvindefodbold i Aarhus kommet et stort skridt nærmere

Næste kapital kan snart skrives i sagaen om rammerne for aarhusiansk fodbold.

For en måned siden blev de seneste sider i fortællingen fyldt, da fem af landets største entreprenørselskabet blev præsenteret som de prækvalificerede til hovedentreprisen for det længe ventede storstadion i kanten af Marselisskoven i den sydlige del af Aarhus.

Nu er der nyt om et andet, mindre stadion i den nordlige ende af byen. 

Her er fodboldarenaen tiltænkt rollen som midlertidig bane for AGF’s herrehold, mens byggeriet af det nye store stadion står på. Og vigtigere endnu, som permanent hjemmebane for den bedste kvindefodbold i Aarhus.

Bestyrelsen i Købmand Herman Sallings Fond har således valgt at donere 30 mio. kr. til at give visionen for et nyt stadion til elitekvindefodbold liv. Det oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Projektet for et nyt stadion til elitefodbold for kvinder har et samlet budget på 76 mio. kroner.

Peger på Vejlby-Risskov

Der har tidligere været dialog om placeringen med kvindefodboldens klubber, og på den baggrund er der lavet en rapport, der peger på Vejlby-Risskov i det nordlige Aarhus som hjemsted for et stadion.

– Vi skal nu i mål med restfinansieringen, og det er min forventning, det vil lykkes inden længe, udtaler borgmester Jacob Bundsgaard (S) om donationen.

Fysisk skal det kommende stadion realiseres som en udbygning af det eksisterende Vejlby-Risskov Stadion.

Vejlby-Risskov er allerede hjemsted for aktiviteter om kvindeligaholdet, og der er et eksisterende miljø om kvindefodbold, man kan bygge videre på. Etablering af et stadion med tilhørende faciliteter skal således være med til at skabe fundament for en klynge for pige- og kvindefodbold med et talentmiljø.

Et nyt stadion i Vejlby-Risskov vil også frigive tiltrængt baneplads i VSK og Lyseng, to af Jyllands største klubber, til andre udøvere.

Infrastrukturen omkring Vejlby-Risskov har parkerings- og adgangsforhold til at huse kampe med et fyldt Vejlby-Risskov Stadion med en permanent tribune med 2000 siddepladser.

Inden sommerferien

Salling Fondene har tidligere doneret 250 mio. kr. – samme beløb som Lind Invest – til det store stadion, hvor AGF’s herrehold får hjemmebane.

A. Enggaard, MT Højgaard, NCC Danmark, Nordstern og Aarsleff skal afgive tilbud på nedrivning af Aarhus Stadion samt opførelsen af det Zaha Hadid-tegnede nye stadion.

Forventningen er, at man kan pege på den entreprenør, der indgås kontrakt med, i juni 2023.

Targetsummen for projektforslagsfasen udgør 558 mio. kr., mens targetsummen i realiseringsfasen ifølge udbudsmaterialet bliver fastlagt endeligt i forbindelse med afslutningen af projektforslagsfasen.

Samlet er det nye station sat til at koste 650 mio. kr. De resterende godt 100 mio. kr. går - er det tidligere oplyst - til totalrådgivningen samt afledte omkostninger såsom nedrivning af det eksisterende stadion.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094