23948sdkhjf

Hvidovre-borgmester om stadionudbygning: Vi har mega travlt

Det vil være en fejltagelse ikke at lade Hvidovre spille superligafodbold på eget stadion, siger borgmester

Det bliver en travl sommer på og omkring Hvidovre Stadion.

I næste fodboldsæson skal det nemlig lægge græs og tribuner til superligafodbold, men det er det gamle stadion lige nu ikke i stand til.

Derfor har Hvidovre Kommune, der ejer stadionet, bevilget 15,8 mio. kr. til at få opgraderet faciliteterne, så de kan opfylde Divisionsforeningens krav til et superligastadion.

- Det her er en historisk mulighed, som vi ikke kan give slip på, siger borgmesteren i Hvidovre Kommune, Anders Wolf Andresen (SF).

- Det vil være en historisk fejltagelse ikke at lade Hvidovre IF spille Superliga på Hvidovre Stadion. Derfor er det vigtigt for os, at vores by kan samle sig om vores klub på vores eget stadion, og at vi kan få den glæde med, som det er, at Hvidovre spiller i Superligaen.

For at blive superligaklar skal Hvidovre Stadion have et nyt græstæppe. Der skal også sættes midlertidige tribuner op, så der er plads til mindst 10.000 tilskuere.

Der skal også bruges godt 5 mio. kr. på "tekniske foranstaltninger", herunder lys- og lydanlæg, internet og trackingudstyr, mens yderligere godt to millioner er afsat til VIP-faciliteter for at leve op til kravene om minimum 300 loungepladser.

Den næste superligasæson starter i midten af juli. Hvis det vurderes, at Hvidovre Stadion ikke kan nå at blive klar til det, har klubben mulighed for at bede Divisionsforeningen om at spille på udebane i de første to runder.

Hvis Hvidovre Stadion i tredje runde stadig ikke vil kunne bruges, vil klubben være nødsaget til at leje sig ind på et andet stadion.

- Vi har mega, mega travlt, og vi trykker på bestil-knappen nu, på alt det som vi har gået og planlagt, og som vi har linet op. Så vi gør alt, hvad vi kan, for at blive klar, siger Anders Wolf Andresen.

Han tror på, at Hvidovres oprykning til Superliga kan være en stor gevinst for byen og nærområdet.

- Det giver en kæmpe stolthed og glæde, og en følelse af at vi vender tilbage, til hvor vi hører til. Det er også med til at styrke sammenholdet i vores by, hvor der er en kæmpe opbakning blandt borgerne til Hvidovre IF.

- Vi kommer jo virkelig på landkortet, og det har jo en stor værdi for kommunen brandingmæssigt. Vi kommer jo langt bredere ud nu igennem en hel sæson, og vi bliver kendt for nogle værdier, som er ret sunde.

- Hvidovre IF er en klub med et stærkt kollektiv og dygtige fodboldspillere, og vores mange breddespillere har nu virkelig nogen at se op til. De kan nu se, at man faktisk kan spille blandt de bedste, når man er fra Hvidovre, siger borgmesteren.

/ritzau/

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172