23948sdkhjf

Aarhus-entreprenør bag stort boligprojekt i Roskilde

En gammel Fakta-butik og to nedslidte daginstitutioner viger pladsen for 131 nye boliger og butikker

Holder prognoserne stik, får Roskilde Kommune 3000 nye borgere de næste tre år. 

En del af de mange nye Roskilde-borgere kan komme til at bo i boliger opført af Raundahl & Moesby.

Aarhus-entreprenøren skal således opføre et cirka 13.000 kvm stort bolig- og erhvervsbyggeri i den centrale del af Roskilde for ejendomsselskabet Core Property Managements seneste fond, Core Bolig XI og Proximus/SDR. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Byggeriet rummer 131 lejelejligheder og to erhvervslejemål, herunder en dagligvarebutik på 1.200 kvm samt en parkeringskælder.

På området nedrives en ældre Fakta-butik og to nedslidte daginstitutioner. Institutionerne er flyttet til nye rammer, og dagligvarebutikken etableres i det nye byggeri.

Raundahl & Moesby har videreudviklet projektet sammen med grundsælger, Proximus/SDR, og solgt boligprojektet til Core Bolig XI. Grundsælger beholder erhvervsarealerne og udlejer dem, når byggeriet er klar ultimo 2025.

Svanemærkede boliger

Boligerne skal svanemærkes med alt, hvad dertil hører af hensyn til indeklima, oplyser parterne også. 

Der vælges klimavenlige materialer som certificeret træ og materialer med lav afgasning, ligesom der er fokus på dagslysforhold og energiforbrug.

- At vores byggeri bliver svanemærket, betyder, at der både er krav til materialer, byggeproces, brugsfasen, håndtering af affald og recirkulering af byggematerialer, forklarer projektudviklingsdirektør hos Raundahl & Moesby, Morten Jensen.

Som udendørs opholdsarealer opføres blandt andet flere orangerier og anlægges bløde opholdsarealer med græsser, planter og bede, både i terræn, på taghaver og på tagene. 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094