23948sdkhjf

Sætter navn på holdet til 77 millioners museumsrenovering

Totalentreprisen bliver først officielt tildelt i løbet af juni måned

Fire hold er blevet til én vinderduo i kampen om at få ansvaret for renoveringen af kunstmuseet Willumsens Museum i Frederikssund.

Entreprenørfirmaet Jakon vandt totalentreprenørudbuddet sammen med EKJ Rådgivende Ingeniører som støttende enhed, oplyser Frederikssund Kommune i en pressemeddelelse.

Renoveringsprojektet omfatter blandt andet klimasikring af museets gamle og nye fløj og et nyt magasin. Det forventes at koste cirka 77 mio. kr. Finansieringen kommer dels af fire fondsdonationer fra A.P. Møller Fonden, Augustinus Fonden, Louis-Hansens Fond samt Villum Fonden på i alt 36,5 mio. kr., og dels har Byrådet i Frederikssund Kommune givet en kommunal finansiering på 41,2 mio. kr.

Med den pris er alt faldet på plads som forventet, lyder det fra formanden for Job, erhverv og kultur, Michael Tøgersen (LA).

– Jeg er meget tilfreds med, at vi - selv i en periode med høj inflation - kan få tilbud, der kan holdes indenfor vores økonomi, siger han og påpeger, at det var vigtigt, da fondsfinansiering udgør så stor en del.

Kommunen havde fire prækvalificerede hold i spil til opgaven, fremgår det af Projektagenten, Licitationens søsterdatabase til overvågning af udbud og projekter. Der var tale om G.V.L Entreprise med O.J. Rådgivende Ingeniører som støttende enhed, Jakon med EKJ Rådgivende Ingeniører AS som støttende enhed, Juul & Nielsen med Martin Funch Rådgivende Ingeniører som støttende enhed og Jönsson Entreprise med JL Engineering og Ingholt Consult som støttende enheder. 

Store forandringer

– Ombygningen vil få enorm betydning for museet, som i fremtiden dels vil blive mere publikumsvenligt og dels vil være i stand til at opbevare de mange kunstværker på en fuldt forsvarlig måde, siger Willumsens Museums bestyrelsesformand, Ole Find Jensen (S)

Ombygningen af Willumsens Museum handler dels om at skabe bedre forhold for de besøgende på museet samt om at skabe de helt rigtige forhold til opbevaring af museets mange værker. En vigtig del af den kommende renovering er derfor et nyt og moderne ventilationssystem og sikringsforhold, der sikrer de rette forhold at opbevare værkerne i. Bedre sikkerheds- og klimaforhold vil også give museet mulighed for at låne værker fra store internationale museer til udstillinger i højere grad end i dag.

Fakta om J.F. Willumsen (1863 – 1958)

Jens Ferdinand Willumsen var en dansk maler, billedhugger, grafiker, fotograf, keramiker og arkitekt. J.F. Willumsen skabte inden for alle disse områder betydningsfulde værker. 

Hans aktive kunstnerliv strækker sig over mere end 70 år, og han har efterladt sig en omfattende produktion, hvoraf en stor del kan ses på Willumsens Museum, Jenriksvej 4 i Frederikssund.

Kilde: Frederikssund Kommune

Kommende museumsgæster vil blandt andet kunne glæde sig over en optimering af museets publikumsfaciliteter, der inkluderer en ny hovedindgang, billetområde og butik. Museet vil også få køkken og restaurant, så gæster kan kombinere deres museumsoplevelse med spisning. Endelig vil et udvidet værksted til museets populære billedskole give plads til flere hold og deltagere og give langt bedre forhold til kreative aktiviteter for dagtilbud, skoler og andre interesserede, der besøger museet.

Det nuværende indgangsparti på Willumsen, der bliver lukket af og gjort til udeservering for den nye café.

Det videre forløb

Totalentreprenøren Jakon A/S får officielt tildelt opgaven i løbet af juni måned, og herefter skal entreprenøren projektere selve ombygningen, så byrådet i Frederikssund kan godkende den forventeligt i december 2023. Herefter kan byggeriet sættes i gang.

Under udførelsen af byggeriet vil museet været lukket for publikum medio 2024-2025. 

Museet ventes at genåbne i andet halvår af 2025.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11