23948sdkhjf

Nye arkitekter skal udklækkes i stationsbygning

Aftale med DSB Ejendomme sikrer rammerne, når Det Kongelige Akademi får en afstikker

Når Det Kongelige Akademi til september starter en arkitektuddannelse i Kalundborg, skal byens centrale stationsbygning danne rammen for de nye studerende. Det er resultatet af en netop indgået aftale med DSB Ejendomme.

Med overtagelse af lejemålet er Det Kongelige Akademi allerede i gang med at gøre klar til studiestart i september.

– Stationsbygningens beliggenhed midt i byen passer os perfekt. Herfra kan den nye arkitektuddannelse komme godt fra start, og vi kan komme i tæt dialog med borgerne og byen. Det er afgørende for Det Kongelige Akademi, at uddannelsen får et lokalt tilknytningsforhold, og vi tror det vil styrke uddannelsens succes og kvalitet på langt sigt, siger Jakob Brandtberg Knudsen, dekan for Arkitektur, i en pressemeddelelse.

Arkitektstudiets nordvestsjællandske afstikker blev præsenteret i foråret 2022 som et resultat af den uddannelsespolitiske aftale om udflytning af uddannelser ”Flere og bedre uddannelsesmuligheder i hele Danmark”.

I år starter de første 35 studerende. Det er en overvejelse om lejemålet på sigt kan huse alle studerende i takt med, at der kommer studerende på alle årgange.

Uddannelsen tager fem år og hvert år starter et nyt hold på cirka 35 på bacheloruddannelsen og fra 2026 cirka 25 på kandidatuddannelsen, så uddannelsen i alt kommer til at bestå af cirka 150 studerende.

På nuværende tidspunkt har uddannelsen 336 ansøgere blandt kvote 1 og kvote 2.

I forbindelse med, at de formelle rammer for uddannelsen i Kalundborg faldt på plads i starten af året, lød det blandt andet, at Det Kongelige Akademi allerede havde haft et hold studerende i Kalundborg. Der blev lavet forslag til forskellige nye projekter i byen, for eksempel at omdanne Kalundborg Station til et kulturhus eller hallen til en teaterskole.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093