23948sdkhjf

Blandet skare er årets vildeste brobyggere

Tusindvis af nysgerrige tilskuere var dukket op for at se tre hold dyste i brobrygningskonkurrencen Verdens Vildeste Brobyggere

Fire måneder.

Så længe har de 37 lærlinge, studerende og elever været i gang med at forberede de tre broer - en skråstagsbro, en buebro og en flydebro - der nu er rejst over C.W. Obels Kanal i Aalborg som led i konkurrencen Verdens Vildeste Brobyggere.

Tusindvis af nysgerrige tilskuere var dukket op for at se de tre hold dyste i brobrygningskonkurrencen.

Broerne demonstrede tre helt forskellige måder at konstruere broer på, og var bygget i beton, stål og metal. Der skulle derfor arbejdes på tværs af otte forskellige fagligheder på de tre hold - alt fra tømrerlærlinge til handelselever og ingeniørstuderende.

På dagen havde brobyggerne i alt syv timer til at rejse deres broerne, før det sidste søm skulle være sat, og der skulle kåres en vinder.

Og dét gik ikke stille for sig, da vinderholdet bag den 14 meter lange buebro blev kåret som vinder og - foruden titlen som vinderne af Verdens Vildeste Brobryggere 2023 – kunne tage en præmie på 50.000 kr. med sig hjem.

Josefine Høgh, kendt fra DR, og YouTuber og opfinder Johannes Matzen var værter på scenen, hvor der blandt andet blev afholdt talks med blandt andet tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Sideløbende med aktiviteterne på scenen og brobygningskonkurrencen, var der arrangeret workshops for både børn og voksne, hvor man kunne komme tæt på nogle af de processer, som de unge brobyggere havde fuld gang i at udføre over kanalen.

På vinderholdet bag buebroen finder man (navn, uddannelse og uddannelsessted)Casper Olsen, tømrer, Michael Lund A/S, Lasse Juul Nielsen, tømrer, Toppenberg H.O.K., Benjamin Haslund Jensen, struktør, Anlæg Nord, Søren Bjerregaard, smed, Landia, Alexander Guldbæk Helms, elektriker, Bravida, Julie Holst Rothmann og Thomas Andersen, begge ingeniørstuderende ved AaU, Benjamin Strand Lind Nielsen, godschaufførlærling ved Avas, Theis Heinrich Klausen, handelselev ved Bygma, Hannah Maria Wittrup Nielsen, handelselev, Tibnor, Jakob Nørgaard og Søren Justesen, begge bygningskonstruktører ved UCN.

Verdens Vildeste Brobyggere er Danmarks første, årlige brobygningskonkurrence, der afholdes for at fejre Danmark som bronation, den danske håndværkertradition - og ikke mindst - for at få de lokale unges øjne op for, hvor mange spændende ting, man kan med en erhvervsuddannelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079