23948sdkhjf

Mange milliarder til mere metro

Et flertal op Københavns Rådhus er netop blevet enige om at prioritere udbygning af infrastrukturen med 6,3 mia. kroner

Tirsdag landede syv partier på Københavns Rådhus en principaftale om et toårigt budget for 2024 og 2025. Med aftalen melder parterne også deres støtte til mere metro og en generel udbygning af infrastruktur.

Blandt andet er partierne enige om at finde 6,3 milliarder kroner til mere metro frem mod 2035, om at styrke cykelinfrastrukturen med en ny cykelbro over havnen mellem Enghave Brygge og Islands Brygge og at tage næste skridt for at skabe en grøn kile på området fra Bispeengbuen til Langebro ved at nedgrave biltrafikken på H.C. Andersen Boulevard og Åboulevarden.

Milliarderne til metro og anden infrastruktur skal ifølge aftaleteksten findes ved blandt andet at fortsætte den nuværende kasseopbygning, når kasseopbygningen til Nordhavnstunnelen udløber samt fra forventet merprovenu fra dækningsafgiften.

Partierne er enige om, at udmøntningen af de nye midler sker i regi af Lynetteholmsforligskredsen.

Kendt kreds

Partierne bag principaftalen for de økonomiske rammer og forhandlinger om budget 2024 og 2025 for Københavns Kommune er Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Venstre, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti. 

Partierne er de samme, som udgør forligskredsen bag det samlede aftalekompleks omkring Lynetteholm, og som tidligere har har stået sammen om stormflodssikring af København og mere metro til københavnerne.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.163