23948sdkhjf

Salg af 100.000 kvm københavnsk grund voldsomt forsinket

Vi skal hen på den anden side af sommerferien, før By & Havn er klar med udbud

By & Havn havde hurtige planer for et salg af en 100.000 kvm stor grund centralt i København, Enghave Brygge, da arealudviklingsselskabet sidste år præsenterede salgstankerne.

En enkelt køber skulle overtage hele arealet, som i fremtiden vil bestå af både erhverv og varieret boligbyggeri, og der skulle træffes en salgsbeslutning i starten af 2023.

Sådan er det som bekendt ikke gået. Salget er forsinket, og det lader vente endnu længere på sig, skriver Børsen nu.

– Vi mærker allerede stor interesse for Enghave Brygge og forventer derfor, at vi vil få mange interesserede købere til området. Det er et område, som er eftertragtet både på grund af dets beliggenhed tæt på vandet og metro, men også fordi det er en af de sidste boligbyggeretter i området, som i forvejen er meget populært, udtalte adm. direktør Anne Skovbro, By & Havn, ellers sidste år, da man havde salget af Enghave Brygge med til ejendomskonferencen MIPIM.

– Vi er et helt andet sted

Den økonomiske uro og de stigende renter ændrede dog på forholdene.

– Vi er et helt andet sted, end vi var for et år siden. Er der noget, som investorerne hader, er det uro og usikkerhed, så derfor har vi valgt at udskyde udbuddet til efter sommerferien. Det er ikke, fordi vi tror, renten er i bund efter sommer, men det kan hjælpe, hvis man kan se, at inflation er på vej ned. Så tror vi på, vi kan få en højere pris, siger Ingvar Sejr Hansen, udviklings- og salgsdirektør i By & Havn, til avisen.

Ambitionen er stadig, at der findes én køber. Dog ser By & Havn nu basis for, at konsortier kan komme på banen som de nye ejere af de 100.000 kvm.

Salgstidspunktet er naturligt nok også rykket. Forventningen er nu, at der er fundet en køber inden udgangen af 2023.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125