23948sdkhjf

Entreprenør lander rekord efter ændret projektfokus

Flere offentlige bygherrer, byudviklingsprojekter og et strategisk fokus på større renoveringsprojekter har ført til rekord hos Jönsson Entreprise A/S

Det har betalt sig for Jönsson Entreprise at satse på en bredere projektportefølje. 

Virksomheden har i 2022 landet en omsætning på 622 mio. kr. og et resultat før skat på 20 mio. kr. Det er med virksomhedens egne ord det bedste år i virksomhedens historie med den nuværende ejerstruktur. 

I 2021 var resultat før skat på 0,6 mio. kr., og året før var det på 6,8 mio. kr. 

Forklaringen er, at offentlige bygherrer, større renoveringsprojekter og erhvervsbyggeri har fået mere plads og har erstattet en stor del af de ejerlejligheder og rækkehuse, der tidligere udgjorde hele 50 pct. af den nordsjællandske entreprenørs projektportefølje.

I dag fylder ejerlejligheder og rækkehuse cirka 25 pct., mens erhvervsbyggeri er vokset til 40 pct.

- Vi har arbejdet strategisk med vores projektportefølje, så vi dækker bredt med et projektmix, der gør os stærkere på et bredere kompetencefelt. Det har især boostet vores erhvervsbyggeri og indkasseret flere store renoveringssager, der byggeteknisk har bragt os op i superligaen for større totalrenoveringer i og omkring København, siger adm. direktør Thomas Normann.

Entreprenørens erhvervsbyggerier tæller blandt andre opførelsen af Cargohal i Kastrup og kontorfaciliteter til Scan Global Logistics. 

De forbedrede resultater i 2022 forventer Thomas Normann ikke vil være en enlig svale. Forventningen i år er derimod, at både omsætning og resultat vil ligge på samme niveau som 2022. 

JÖNSSON ENTREPRISE A/S
Regnskabsår 2022 2021
mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 71,7 47,0
Resultat før skat 20,1 0,9
Årets resultat 15,5 0,6
Egenkapital 56,7 41,2
Antal ansatte 67 62
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078