23948sdkhjf

Bygger ny daginstitution: Der stod vand i kælderen på forgænger

Fagentreprenørerne er fundet og arbejdet med en ny daginstitution netop sat i gang i Sdr. Omme

Iklædt gule hjelme og med et fast greb om de små plastikskovle, tog børnene fra børnehaven i Sdr. Omme onsdag første spadestik til deres nye daginstitution.

Bygningen bliver placeret på samme matrikel, som en hidtidig børnehave har ligget på efter ønske fra forældrebestyrelsen.

Oprindeligt, da de første spæde frø til en ny institution blevet sået, var det tanken at børnehaven skulle renoveres. Siden da har projektet været på den politiske dagsorden flere gange med det resultat, at den gamle bygning nu er revet helt ned, og der bygges nyt.

– Den gamle bygning kunne simpelthen ikke mere. Der stod vand i kælderen, og den var utidssvarende og matcher ikke nutidens behov, forklarer formand for Børne- og Familieudvalget, Bjarne Larsen (V), i en pressemeddelelse fra Billund Kommune.

Udbudt i fagentrepriser

Anlægssummen ligger på 25,2 mio. kr. ifølge Projektagenten, Licitationens søsterdatabase til overvågning af udbud og projekter.

Arbejdet har været udbud i fagentrepriser, hvor A. H. Oliefyrservice ApS har vundet VVS, Jansson El A/S står for el-arbejdet, mens råhus udføres af Benno Gosvig A/S og tømrer-entreprisen af C. Thaysen Byg ApS. Malermester Peter Veilgaard ApS løb med malerentreprisen.

Drias Rådgivende Ingeniører er totalrådgiver på projektet.

Den nye institution bliver en aldersintegreret institution med børn i alderen 0-6 år. Det betyder, at de mindste børn og forældre kan vælge mellem vuggestue og dagpleje.

Byggeriet forventes efter planen at stå færdigt i sommeren 2024 og får plads til 12 vuggestuebørn og mindst 70 børnehavebørn.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109