23948sdkhjf

Trio giver huse og veje nyt liv, når energiparker vokser frem

Udsigtstårne i rekreative områder er én mulighed for samarbejde mellem genbrugsbyggemarked, nedriver og energiselskab

Tre virksomheder i Nordvestjylland sætter hovederne sammen for at fremme genanvendelse af materialer i deres nye energiprojekter.

Bærebyg, der genanvender og videresælger materialer fra nedrivning, går således sammen med nedrivningsselskabet Hvidberg A/S og energiudvikler Skovgaard Energy, oplyser parterne i en pressemeddelelse om samarbejdet.

De tre virksomheder har indgået en aftale, hvor de i videst muligt omfang vil anvende genbrugsmaterialer

til opførelsen af nye bygninger, adgangsveje og lignende. Dette inkluderer også udsigtstårne i rekreative områder i energiparker.

Foregangsområde

- Vi er glade for, at der i den vigtige grønne omstilling i Nordvestjylland, som kræver store investeringer, bliver tænkt på bæredygtighed, også når det gælder materialer. Med samarbejdet håber vi at blive et foregangsområde – også på dette felt, siger direktør Keld Riis fra Bærebyg i pressemeddelelsen.

Aftalen indebærer også, at al nedrivning eller fjernelse af blandt andet gamle veje eller huse i kommende energiprojektområder vil blive genanvendt. Dette sikrer, at genbrugsmaterialer benyttes i nye projekter, samtidig med at fjernede materialer får en forlænget livscyklus.

- En væsentlig del af opgaven består i planlægning, så de rette materialer nedbrydes og genanvendes andre steder, fortæller direktør Flemming Hvidberg fra Hvidberg A/S.

Som det første resultat af samarbejdet skal et ældre hus ved Ramme fjernes og genanvendes til fordel for opførelsen af verdens første dynamiske ammoniakanlæg.

Trioen bag samarbejdet

HvidberG A/S

HvidberG A/S i Struer har i mere end 40 år løst nedbrydnings-, knusnings- og transportopgaver i det meste af Midt- og Vestjylland.

Virksomheden yder i dag både omfattende totalnedbrydning, selektive indvendig nedbrydning og nænsom sanering af bygninger.

På selskabets recyclingplads i Struer modtages der dagligt mange ton byggeaffald, der bliver sorteret, knust og solgt videre, så materialerne kan køre i ring og blive brugt i nye projekter.

Bærebyg ApS

Bærebyg er et byggemarked, der tilbyder et stort udvalg af nye og brugte byggematerialer - alt fra gulve, terrasser, døre, vinduer, køkken- og badeværelsesinventar til trapper, mursten og belægningssten.

Skovgaard Energy

Skovgaard Invest blev etableret i 1999 af Jørgen Skovgaard til udvikling af vindmølleprojekter. I 2021 skiftede selskabet navn til Skovgaard Energy og et generationsskifte blev sat i gang.

Firmaet står bag etablering af ny energiproduktion, lagring af energi og forædling af energi.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047