23948sdkhjf

RebildPorten byder indenfor

Lørdag d. 1. juni indvies RebildPorten ved indgangen til Rebild Bakker. Huset skal give de godt 500.000 brugere af Rold Skov og Rebild Bakker inspiration og overblik.
HP Byg har som totalentreprenør arbejde på den unikke bygning siden august sidste år. Entreprenørvirksomheden har stået for byggeriet af RebildPorten sammen med ingeniørfirmaet Viggo Madsen, Idébureauet 2+1 og arkitektfirmaet Cebra.

Læs mere: Gamle tiders håndværkstraditioner i brug.

Arkitektfirmaet Cebra har formmæssigt henter inspiration til bygningen fra træer og kviste i den omliggende skov. De markante skråtstillede bjælker i bygningens facade minder om et moderne bindingsværk og gør RebildPorten til et arkitektonisk vartegn.

Et enestående hus til et enestående område
Huset og den formidling, der udgår fra det, er finansieret af Realdania, Det Obelske Familiefond og Rebild Kommune. Realdania har støttet projektet med 8 mio. kr., og Det Obelske Familiefond har givet 3,515 mio. kr. Bygherren selv har bidraget med 6 mio. kr.

- Rold Skov og Rebild Bakker natur er enestående, og med færdiggørelsen af RebildPorten, er der skabt en platform, som med udgangspunkt i de stedbundne kvaliteter og potentialer, matcher området, lyder beskrivelen fra projektleder Eske Møller, som fortsætter:

- Udover at styrke en positiv udvikling i lokalområdet, kan RebildPorten være med til at forbedre danskernes livskvalitet gennem øget mulighed for adgang til naturoplevelser og motion. Rebild Bakker og Rold Skov inviterer til fysisk aktivitet, og RebildPorten gør det lettere og mere attraktivt at bevæge sig ud i denne fantastiske natur.

Bredt samarbejde bag formidlingen
Bag udviklingen af RebildPortens formidling står en sammensat gruppe, der bl.a. tæller Naturstyrelsen, den kommunale naturvejledning, Rold Skov Natur- og Kulturcenter samt forfatteren Helge Qvistorff, som i årtier har gjort Rold Skovs historie levende. Formidlingskonceptet er blevet udviklet og designet af Idébureauet 2+1, København.

Finansieringen af RebildPorten kom på plads i forsommeren 2011 efter et grundigt forberedende arbejde. Derefter er processen gået slag i slag. Vinderprojektet blev udvalgt i januar 2012, og selve byggeriet startede samme år efter sommerferien. I forbindelse med indvielsen lørdag den 1. juni vil man ud over at bese RebildPorten kunne vælge mellem et væld af aktivitetsmuligheder lige omkring det nye hus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125