23948sdkhjf

Vejen banet for mere moderne hospital i Viborg

Den nye generalplan for ud- og ombygningerne på Regionshospitalet Viborg er netop blevet godkendt i Region Midtjylland. Planen rummer bl.a. mulighed for at ombygge og modernisere en væsentligt større del af hospitalet end først planlagt.
Patienterne på Regionshospitalet Viborg vil om få år møde et langt mere moderne hospital, hvor indretningen matcher fremtidens krav om f.eks. tværfaglighed, hurtig udredning og dagsbehandlinger frem for indlæggelser. Det er konsekvensen af den generalplan, som regionsrådet godkendte tirsdag eftermiddag.

- Ombygningen er en forudsætning for, at det nye Akutcenter Viborg og det eksisterende hospital kan blive bundet fornuftigt sammen, så patienterne vil opleve Regionshospitalet Viborg som en samlet enhed. Planen indeholder også modernisering af flere kvadratmeter for de samme penge. Det giver os god mulighed for at indrette hospitalet optimalt, så det fungerer godt for både patienter og medarbejdere, siger hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen.

33.800 m² ombygges
Regionshospitalet Viborg fik i december 2010 bevilget 1,15 mia. kr. fra regeringens kvalitetsfond til om- og udbygning af hospitalet. Pengene skal blandt andet bruges til at bygge det nye Akutcenter Viborg og til en gennemgribende ombygning af de eksisterende lokaler.

Siden bevillingen er byggeri og ombygning blevet planlagt og forberedt grundigt. Og det står nu klart, at ombygningsarealet kan udvides fra 24.100 til 33.800 m². Altså en udvidelse af det ombyggede areal på 40 procent, vel at mærke inden for den økonomiske ramme for kvalitetsfondsprojektet.

Byggeriet af Akutcenter Viborg skal efter planen gå i gang i begyndelsen af 2014, hvor også første del af ombygningen skal gennemføres. Det nye akutcenter står efter tidsplanen klar til brug i slutningen af 2016, mens ombygningen vil være endeligt afsluttet i slutningen af 2018.

Kvalitetsfondsprojektet har desuden resulteret i blandt andet et nyt p-hus, som blev indviet i februar, ligesom der for tiden bygges ved Søndersø i Viborg, hvor Vestdansk Center for Rygmarvsskade skal flytte ind i om- og udbyggede lokaler til foråret 2014.

Fakta om kvalitetsfondsprojektet
Tidsramme: 2011-2018
P-hus: Nybyggeri, 18.700 m², indviet februar 2013
Vestdansk Center for Rygmarvsskade: Om- og udbygning, 6.600 m², ventes færdig i maj 2014
Akutcenter Viborg: Nybyggeri, 22.000 m², ventes færdig ultimo 2016
Ombygning: 33.800 m² (oprindeligt 24.100 m²), ventes færdig ultimo 2018
Samlet pris: 1,15 mia. kr.
Finansiering: Regeringens kvalitetsfond (60%) og Region Midtjylland (40 %)
Bygherre: Region Midtjylland
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127