23948sdkhjf

Nedriver får strakspåbud: Ansatte på giftgrund skal beskyttes bedre

P. Olesen & Sønner har fået en uge til at opfylde strakspåbud fra Arbejdstilsynet

Entreprenørfirmaet P. Olesen & Sønner fra Horsens skal straks sørge for, at de ansatte på den tidligere Lynfrost-grund i Nyborg bliver beskyttet mod afdampning fra fenoler, benzén, klorerede opløsningsmidler, TCE og PCE.

Det fremgår af et strakspåbud fra Arbejdstilsynet, som virksomheden modtog fredag vedrørende luftvejsbelastninger, skriver TV 2 Fyn.

Forureningen stammer fra den tidligere tjærefabrik på grunden, der var ejet af de danske kommuner. Og i forbindelse med nedrivningsarbejde på grunden har der været klager over lugtgener fra grunden.

Siden har ingen villet betale for fjernelsen af giften på grunden.

Påbuddet er givet for "at undgå unødig påvirkning" af miljøfarlige stoffer.

Da Arbejdstilsynet fredag den 11. august var på besøg på byggepladsen, hvor der i øjeblikket gøres klar til et 15.000 kvm stort center med butikker, bar ingen af medarbejderne åndedrætsbeskyttelse, oplyser Arbejdstilsynet i påbuddet.

Påbuddet indeholder en vejledning til, hvordan P. Olesen & Sønner kan planlægge arbejdet for at undgå, at medarbejderne udsættes for afdampningen af de giftige stoffer, hvoraf flere kan være kræftfremkaldende.

Påbuddet er ikke det eneste, som P. Olesen & Sønner i øjeblikket er noteret for hos Arbejdstilsynet.

I juli måned blev firmaet noteret for seks strakspåbud på byggepladser i region Nordjylland og Sydjylland,

Påbuddene er i mellemtiden blevet efterkommet, fremgår det af Arbejdstilsynets hjemmeside.

Strakspåbudene drejer sig om kræftfremkaldende belastninger, manglende velfærdsforanstaltninger, fald til lavere niveau og interne færdselsveje.

Det er 3F Østfyn i Nyborg, der har meldt firmaet til Arbejdstilsynet i Nyborg.

Licitationen - Byggeriets Dagblad og redaktionens søstermedie Building Supply forsøger at få en kommentar fra P. Olesen & Sønner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078