23948sdkhjf

Dansk Byggeri forudser milliard-udgift

Alene på skoleområdet venter der kommunerne en regning på mindst 9 milliarder kroner til PCB-sanering, forudser Dansk Byggeri ovenpå offentliggørelsen af en ny rapport.
Den opsigtsvækkende kortlægning af PCBs udbredelse og dokumentation for, at stoffet tilsyneladende er mere almindeligt forekommende i byggerier end hidtil antaget vil medføre en betydelig regning til oprydning.

Dansk Byggeri forventer, at der i første omgang vil komme fokus på skolebygninger.

- Rapporten fra Energistyrelsen vurderer, at der i dele af bygningsmassen er så høje PCB-koncentrationer, at bygninger bør fjernes, og at det vil være en proces, der skal ske under betryggende forhold. Det bliver dyrt, og alene på skoleområdet er det vurderingen, at op mod 60 skoler bør lukkes og genopføres, fortæller erhvervspolitisk chef Torben Liborius, Dansk Byggeri.

Dansk Byggeri mener derfor, at der alene på skoleområdet venter kommunerne en regning på op mod 9 milliarder kroner, og at der må påregnes ekstra høje udgifter, da bortskaffelse af forgiftede byggematerialer skal foregå under kontrollerede forhold med værnemidler og beskyttelse.

- Hvis 60 skoler koster 150 millioner kroner per styk at erstatte, så er regningen 9 milliarder alene på skoleområdet. Det er tilmed kompliceret arbejde for nedrivningsdelens vedkommende, så vores beregninger er, at der beskæftigelsesmæssigt vil være cirka 13.500 job ved gennemførelsen af PCB-saneringen på skoleområdet, siger Torben Liborius.

Undersøgelsen viser, at der er PCB-koncentrationer på et niveau, der gør byggematerialer destruktionspligtige i 75 % af de undersøgte bygninger opført i perioden 1950 til 1977.
Læs mere om: pcb
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093