23948sdkhjf

Udvikler vil udvide nyt stadion

Udvikleren bag et nyt stadion i Favrholm syd for Hillerød vil have plads til flere end de først planlagte 8.000 tilskuere

Står det til udvikleren bag Favrholm Stadionkvarter, skal det kommende fodboldstadion have plads til endnu flere end de hidtil planlagte 8.000 tilskuere. 

Det skriver Frederiksborg Amts Avis. 

- Lige nu er det et stort stadion, vi planlægger, men hvad nu, hvis Hillerød fortsætter den vækst, der er nu, er det så stort nok om ti år? Hvis vi gør det større end minimum 8.000 kan stadion tiltrække andre events, fortæller Peter Sinclair, underdirektør i Propreco, der står bag udviklingsselskabet Stadionkvarter Favrholm ApS, til det lokale medie. 

Det er FC Nordsjælland, der har rådgivet til overvejelser om plads til flere tilskuere. Klubben bliver sandsynligvis den kommende lejer af stadion og øvrige øvrige faciliteter.

Præcis hvor mange flere tilskuere, der skal være plads til, sætter Peter Sinclair ikke et konkret tal på men "måske et par tusinde ekstra", lyder det. 

Ønsker mere tid

Team Elkiær + Ebbeskov Arkitekter har vundet arkitektkonkurrencen og har sammen med Proprecos rådgivere siden marts arbejdet på et dispositionsforslag for den første del af Favrholm Stadionkvarter - herunder stadion, administration, et fodboldakademi og fodboldbaner.

Dispositionsforslaget skulle efter planen fremlægges for lokalpolitikerne i Hillerød Kommune her i august, men udvikleren har efterspurgt seks måneder mere til arbejdet - blandt andet for at undersøge, hvad det får af betydning for trafik og støj, hvis der bliver plads til flere tilskuere. 

Over for Frederiksborg Amts Avis fortæller borgmester Kirsten Jensen (S), at hun ikke umiddelbart er klar til at tillade et større stadion. 

- Jeg er med på, at udviklingsselskabet laver en sådan afdækning, men kommunen står ved den størrelse, som der arbejdes for nu. En anden størrelse på stadion ville selvsagt kræve en planmæssig godkendelse af Hillerød Byråd, siger hun til mediet. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079