23948sdkhjf

Stor opgave til Henning Larsen Architects i Sønderborg

Et fire-stjernet hotel med 210 værelser samt en 6.000 kvadratmeter stor waterpark bliver del af Frank Gehry-projektet på havnen i Sønderborg.
Det bliver Henning Larsen Architects, der skal tegne et nyt hotelkompleks i Sønderborg, hvor Sønderborg Havneselskab arbejder på at realisere byudviklingsprojektet Byens Havn.

- Vi har bedt flere af de bedste danske arkitekt-firmaer byde ind på opgaven med at tegne hotellet med waterpark og udvælgelsen endte med, at vi har indgået en aftale med Henning Larsen Architects om at arbejde videre med de ideer, arkitektfirmaet har præsenteret, siger adm. direktør i Sønderborg Havneselskab, Michael Saxtorph.

Projektet omfatter et hotel med 210 værelser, en stor indendørs vandpark med wellness, sauna-område og badeland samt konferencefaciliteter, restauranter, barer, caféer og kiosker. I alt opføres 20.000 m2, som designes i overensstemmelse med Sønderborgs vision om at blive CO2-neutral i 2029.

Sideløbende med arkitektens arbejde forhandler Sønderborg Havneselskab med operatører og investorer. Senest til årsskiftet forventer Havneselskabet, at der ligger en klar køreplan for både opførelse som drift.

Om Byens Havn
I 2007 indgik Havneselskabet aftale med den anerkendte Frank Gehry om at udarbejde en masterplan for omdannelse af det centrale havneområde i Sønderborg – Sønderborg Nordhavn, et område på godt 50.000 m2.

Masteplanen blev offentliggjort den 31. oktober 2008. Den er en volumenmodel – et formstudie - hvor det overordnede arkitektoni¬ske greb er fastlagt og visioner og mål for hele området og delområder er beskrevet. Masterplanen rummer bygninger på i alt ca. 50.000 mr2.

Omdannelsen af havneområdet vil ske over en årrække, og der vil være forskellige bygherrer og arkitekter på bygningerne og udearealerne.
Kilde: Sønderborg Havneselskab
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078