23948sdkhjf

Universitet bygger 12 store og fleksible kasser

Projektet ventes igangsat dette efterår

Nervøse studerende skal i fremtiden tage turen til Lisbjerg nord for Aarhus, når de skal til eksamen.

Aarhus Universitets ejendomsselskab, FEAS, vil opføre en 7.000 kvm stor bygning i forstaden efter at have fået godkendt købet af en cirka 12.000 kvm stor grund på Ib Spang Olsens Gade.

Den nye bygning er skabt med udgangspunkt i 12 store fleksible kasser – eller haller – hvoraf de fleste skal indrettes som såkaldte eksamenshaller med en samlet kapacitet til 1.100 studerende til skriftlige eksamener. Resten af bygningen skal indeholde kontorer, individuelle eksamensrum, personalefaciliteter med videre.

Feas er bygherre på projektet med P+P Arkitekter som bygherrerådgiver. Aarhus Universitet vil indgå som lejer og bruger af bygningen.

Starter i efteråret

Bygningen samles udvendigt af en stram facade med et søjle-bjælke motiv, der følger bygningens vekslende højde for dermed at give et enkelt og rent udtryk. Materialerne holdes i beton med store åbne vinduer indrammet i træ, som en varm kontrast til betonen.

Man vil ifølge bygherre i videst mulig udstrækning bibeholde det kuperede terræn på grunden, hvor bygningen skal opføres. Ligeledes er der indtænkt beplantning med træer og facadebegrønning af den nye bygning. Det skal få bygningen til at falde ind i områdets landskabelige konturer.

Projektet forventes igangsat i løbet af efteråret 2023 med ibrugtagning i første halvdel af 2025.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111