23948sdkhjf

Erfaren duo i spidsen for børnehus med naturprofil

I den spirende bydel Vinge ved Frederikssund får de yngste indbyggere om få år spritnye rammer at boltre sig i og ved

Frederikssund Kommune har nu udpeget tegnestuen Rum med Øllgaard Rådgivende Ingeniører som underrådgiver som vinder af konkurrencen om totalrådgivning på opførelsen af et nyt dagtilbud i udviklingsområdet Vinge.

Dermed får kommunen et team med samarbejdserfaring fra sammenlignelige projekter, der skal stå i spidsen for opførelsen af det nye dagtilbud med plads til 114 børn i alderen 0-6 år.

- Vi ser frem til at indfri kommunens forventninger og ikke mindst bidrage til, at bydelens mindste borgere får attraktive og bæredygtige rammer til leg og læring med naturen og udeliv som omdrejningspunkt, siger projektleder og tegnestuechef Niels Foged i en pressemeddelelse.

Miljø, økonomi og sociale hensyn

Den samlede anlægsramme for byggeriet er på 31,9 mio. kr., og daginstitutionen forventes at stå klar til indflytning april 2026. Og byggeriets klimaaftryk vil maksimalt komme til at ligge på 10,5 kg CO2-ækvivalenter/kvm/år.

Dagtilbuddet skal desuden opføres under hensyntagen til en række sociale, økonomiske og miljømæssige aspekter og bliver samtidig et dagtilbud med en markant naturprofil, hvor inddragelse af natur, udeliv og bæredygtighed i børnehøjde bliver centrale elementer i de pædagogiske aktiviteter:

I alt afgav fire teams tilbud, der alle blev bedømt på kriterierne pris, organisering og bemanding samt procesforståelse. Netop teamets procesbeskrivelse fik rosende ord med på vejen:

”Teamet Rum viser igennem sin procesbeskrivelse stor forståelse for bæredygtighedsplanen som et konkret værktøj med implementering af bæredygtighedsaspekterne (…). Teamet har meget gode og konkrete ideer omkring en daginstitution med en naturprofil. Ideerne er både i form af overordnede visioner, koblinger til området, bæredygtighedsaspekter og til de helt nære og konkrete ideer. Teamet viser gennem sin redegørelse en stor forståelse for ønsket med en naturprofil og formår ligeledes at inddrage konteksten i sine ideer.”

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11