23948sdkhjf

Nedtur i det private byggeri rammer nu hårdt

Det kan mærkes i byggematerialeindustrien, at man i det private byggeri kæmper med høje renter

Det private byggeri er påvirket af høje renter, og det går ikke ubemærket hen i byggematerialeindustrien. Tværtimod rammer det branchen hårdt.

Det skriver Børsen

For eksempel har porebetonkoncernen H+H sænket omsætningsforventningerne for 2023 ad flere omgange, og Hvidbjerg Vinduet har tilpasset organisationen, så der er 10-15 pct. færre ansatte nu.

Johny H. Jensen, direktør i Vinduesindustrien, oplyser til Børsen, at industriens omsætning på halvårsplan er dykket fra 3,05 mia. i 2022 til 2,44 mia. i år, svarende til et fald på 20 pct.

Situationen i den samlede bygge- og anlægsbranche er mere nuanceret. 

Ifølge Anders Stouge, direktør i DI Byggeri, klarer dele af bygge- og anlægsområdet sig ganske godt, mens der altså inden for enfamiliehuse er "en stor nedgang som følge af rentestigningerne". 

Afmatningen kommer på baggrund af et meget højt niveau under coronakrisen, hvor mange danskere brugte tid og penge på bygningsforbedringer.

Mens husbyggeriet går en vej, trækker anlægsområdet i en anden. Det forsætter på et højt niveau, påpeger Anders Stouge, der kalder situationen i hele branchen for robust.

- Husbyggeriet trækker ned, men ser man på beskæftigelsen i hele bygge- og anlægssektoren, så er den næsten på rekordhøjde. Den er gået lidt tilbage, men ligger stadig højere end før finanskrisen, siger DI-direktøren til Børsen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094