23948sdkhjf

Flere kommuner laver indeklimaplaner

22 danske kommuner har udarbejdet en strategisk indeklimaplan via Realdanias indsats Skolernes Indeklima

Tung luft, dårligt lys og rungende støj i lokalet er vilkår for mange danske skoleelever.

Men hos 22 af landets kommuner har man lagt en plan for, hvordan indeklimaet kan forbedres på de lokale skoler. Det er sket via Realdanias indsats Skolernes Indeklima.

Senest er kommunerne Ringkøbing-Skjern, Frederikshavn, Aalborg, Skanderborg, Kalundborg, Ringsted, Glostrup, Gribskov, Hørsholm og København kommet med.

- Med den strategiske indeklimaplan har vi fået et overblik over, hvordan det ser ud med indeklimaet på vores skoler - og en viden om, hvordan vi kan forbedre det. Jeg er derfor også meget glad for, at Byrådet med den nye budgetaftale for 2024 har valgt at bakke op om indeklimaplanen med de nødvendige ressourcer, siger Kristian Andersen, formand for Børne- og Familieudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune i en pressemeddelelse. 

Hos Realdania glæder man sig over planerne:

- I vores arbejde med skolernes indeklima har vi forsøgt at udvide værktøjskassen for kommunerne med al den nyeste viden og med de mange indeklimaløsninger, der findes i dag. Men før kommunerne griber til løsninger, skal de først have et overblik og en plan. Ellers risikerer de, at løsningerne bliver lappeløsninger - og dyrere end nødvendigt. Det er derfor positivt, at 22 kommuner nu arbejder strategisk med indeklimaet til gavn for både elever og medarbejdere på skolerne, fortæller projektchef Anne Gade Iversen. 

Kort om kampagnen

  • Realdanias kampagne Skolernes indeklima er målrettet kommuner, fagprofessionelle, vidensinstitutioner, skoler og pædagogisk personale. 
  • Kampagnen er inddelt i fire spor, som fokuserer på 1) kommunernes strategiske arbejde med at udvikle indeklimaplaner, 2) på at undersøge indeklimaeffekten af nye fysiske læringstilgange i klassen og nye måder at bruge skolens lokaler på, 3) på at skabe overblik over de drifts- og finansieringsmodeller kommunerne i dag gør brug af for at finansiere renoveringer, der skal forbedre indeklimaet i skolerne og 4) på at arbejde målrettet for, at der etableres en vedvarende forankring af indeklimadagsordenen, både lokalt på skolerne, i kommunerne og hos de fagprofessionelle.
  • I alt er der i perioden 2016-2024 afsat 48 mio. kr. til arbejdet med at forbedre skolernes indeklima

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078